KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı Silifke'de Kutlandı

KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı Silifke'de Kutlandı

KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı Silifke'de Kutlandı

   Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı, Mersin'in Silifke ilçesindeki Kıbrıs Şehitliği'nde düzenlenen törenle kutlandı.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 45. yıl dönümü  Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir , Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı Mücahitleri Derneği Heyeti Başkanı Ali Abdurrahmanoğlu, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katılımıyla birlikte  Kıbrıs Şehitliğinde kutlandı.

Şehitlikte düzenlenen tören Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı Mücahitleri Derneği Heyeti Başkanı Ali Abdurrahmanoğlu yaptı. Konuşmasında “Düşmanlarımız  bizleri birbirimize düşürmek için büyük çaba harcıyorlar. Düşmanca anlaşmalar yapıyorlar zayıf anımızı bekliyorlar, bunu da başaramayacaklardır. Gerçekler ortadadır biz haklı davamızı savunuyoruz.  Savaşın üzerinden  45 yıl geçmiştir artık güçlü bir Anavatanımız vardır. Yaşasın KKTC,  yaşasın Anavatan,  Ne mutlu Türküm diyene “ dedi.

Ardından Kıbrıs Gazisi Galip Yılmaz  bir konuşma yaparak,  savaşta birlikte görev aldığı asker arkadaşlarının  isimlerini sırasıyla saydı.  ‘Kıbrıs, şehitlerimizin kanlarıyla vatanlaştırılmış  Türk toprağıdır. Bu toprak tıpkı Anadolu gibi yüce Türk milletine vatan olmuş ve ilelebet vatan olacak bir topraktır. Unutulmamalıdır ki Kıbrıs davası Türkün asil davasıdır” dedi.

Devamında  KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu” Rumlar adayı Yunanistan’a bağlamak amacıyla 1963-1974 yılları arasında silah zoruyla  Kıbrıs Türklerini dışlamıştır. Kıbrıs Türkleri yok olma tehdidi altındaydı. Anavatan Türklerin sıcak ilgisi, maddi ve manevi yardımları ve neticede etkin ve fili garantörlük hakkını kullanarak 1974 yılında gerçekleştirdiği Kıbrıs  Barış  Harekatı  ile  Kıbrıs  Türklerini  özgürlüklerine kavuşturmuştur. Kıbrıs Türklerinin bugünlere ulaşmasında ve geleceğe umutla bakmasında en büyük desteğini aldığımız tek güvenceniz Anavatan Türkiye’ye şükranlarımı sunuyorum. Kıbrıslıların özgürlüğü için şehit olan Aziz Mehmetçiklerimizi  ve  kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. Bugünde gelecekte de Anavatanımın yanında olacağız” dedi.

Etkinliğin sonunda Silifke Belediyesi Halk Oyunları Grubu Gösterilerini sergilediler.















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79