LUNAPARK BU SEFER OTİSTİK ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞTI

LUNAPARK BU SEFER OTİSTİK ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞTI

LUNAPARK BU SEFER OTİSTİK ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞTI

Otizmli çocukların lunapark eğlencesi,  Mehteran davulunu çalmasıyla sona erdi.

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Mersin’in Silifke İlçesinde Silifke Belediye’sinin organizesiyle ilçedeki Silifke Çilek Kokusu Otizmli Çocuklar Destek ve Sosyal Yaşam Merkezindeki Otizmli Çocukları ile Silifke Engelliler Derneği üyelerinin yaklaşık 50 özel çocuğu lunaparkta doyasıya eğlendi.

Belediye tarafından ücretsiz sunulan hizmette Belediye Başkanı Sadık Altunok’ta çocuklarla birlikte çarpışan arabaya binip, mehteran davulu çalarak onların sevinçlerine ortak oldu.

Programa Silifke Engelliler Derneği Başkanı  Nurettin Ateş ve öğrenci velileri de katıldılar. Ramazan boyunca açık olan lunaparka gelecek olan özel çocuklara, şehit ve gazi yakını çocuklara ücretsiz hizmet vereceklerini belirten Belediye Başkanı Sadık Altınok, ‘Çocuklarla birlikte olmak onları sevindirmek bizleri bu mübarek ayda ayrıca mutlu etti. Her zaman farkındalık içinde olmalıyız” dedi.

Burada basına ilgi veren Başkan Altınok, “Silifke’de Ramazanla beraber,  çocuklarımızın eğleneceği  , hem ailelerimizin vakit geçirebileceği Ramazan Şenliklerini oluşturan bir merkez açtık.  Akşamları Hacivat-Karagöz , Mehteran gösterimleri , alışverişte zaman geçirebilecekleri, hem de çocukların  Lunaparkta zaman geçireceği bir alanımız. Bugün Otizmli çocuklarımızın aileleri ile beraber 16.00-18.00 saatleri arasında  onlara ücretsiz olarak imkanlar sağlıyoruz.  Burada Ramazan ayı boyunca özel çocuklarımızın hepsine buradaki imkanlarımız ücretsiz olarak  , şehit, gazi ve özel çocuklarımıza burada  hizmet veriyoruz. Bu hizmette emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz de Silifke Belediyesi olarak  , özel insanlara elimizden ne gelirse  yapmaya çalışıyoruz. Onlarla beraber gün geçiriyoruz . Otizmliler için merkezler kurduk, parklar kurduk, yaşam alanları kurduk,  imkanlarımızı özel çocuklarımız için kullanmaya çalışıyoruz .’’ dedi.

Konuşmasının ardından akşam için hazırlık yapan Mehteran davulunun başına geçen başkan Altunok, çocuklarla birlikte davul çaldı. Çocukların tek tek ellerinden tutarak davul çaldıran Başkan Altınok ile mehteran takımı oluşturan çocuklarının bu anını ise aileleri görüntüledi.

 Çocuklarına velileri böylesine güzel bir organizasyonda kendilerini ağırlayan Başkan Altunok’a ve ekibini teşekkür etmeyi ihmal etmezken, çocukların lunapark sevincini onlarla oyun araçlarına binerek paylaştığı için ayrıca memnun olduklarını belirttiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36