Madendeki şok gerçek ortaya çıktı!

Facianın meydana geldiği Has Şekerler Madencilik şirketinin sahibi Saffet Uyar hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Madendeki şok gerçek ortaya çıktı!
 Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Güneyyurt Beldesi'nde 18 işçinin mahsur kaldığı kömür ocağının sahibi Has Şekerler Madencilik'in sahibi Saffet Uyar'ın, Soma'da 1 işçinin yaşamını yitirdiği 27 işçinin de yaralandığı, Kasım 2013'te kapatılan Uyar Madencilik'in sahibi Azim Uyar'ın amcasının oğlu olduğu ortaya çıktı. Bu arada, Saffet Uyar'ın yine, 2012 yılında aynı ocakta, benzer bir su sızmasının meydana gelmesi üzerine, kuzeni Azim Uyar'dan da yardım istediği ve tamir yoluna gittikleri ileri sürüldü.

KUZENİNİN MADENİ DE KAZADAN SONRA KAPATILDI 

Saffet Uyar'ın Soma'da 2013 yılının ekim ayında meydana gelen kazada, 1 işçinin öldüğü 27 işçinin de yaralandığı maden ocağının sahibi Azim Uyar'ın amcasının oğlu olduğu ortaya çıktı. Azim Uyar'a ait Darkale Kömür Ocağı'nda da, 2013 yılının Ekim ayında yerin 300 metre altında meydana gelen kazada, işçilerden 49 yaşındaki evli 6 çocuk babası Yunus Güçlü hayatını kaybetmiş, 27 işçi de yaralanmıştı. Kazanın ardından Azim Uyar'a ait bu maden ocağı, Kasım 2013 tarihinde tamamen kapatıldı. Bu maden ocağında çalışan işçilerin tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle Azim Uyar'a açtıkları davanın devam ettiği öğrenildi. 

İYİ YIL ÖNCE DE AYNI OCAKTA SIZINTI OLMUŞ 

Bunun yanı sıra, Ermenek'teki madende, 2012 yılında da yine su sızıntısının meydana geldiği saptandı. Saffet Uyar'ın o tarihte, şans eseri bu sızıntının farkına varan işçilerin dışarıya çıkmalarının ardından kuzeni Azim Uyar'dan yardım istediği de ileri sürüldü. Daha sonra hem başka madenlerden, hem de Azim Uyar'ın maden şirketinden getirilen pompalarda suyun çekildiği, ardından da tamir yoluna gidildiği öğrenildi İlgili Galeriler

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79