Menderes Caddesi Boşaldı

Menderes Caddesi Boşaldı

Menderes Caddesi Boşaldı
 Erdemli’nin en işlek ve vatandaşların yoğun olarak görüldüğü menderes caddesinde dükkân kiralarının yüksek olması nedeniyle, esnaflar dükkânlarını boşaltmaya başladı. Günlük olarak siftah dahi yapamayan esnaf, dükkân kiralarının yüksek olması bizleri iş yerini boşaltmamıza neden oluyor dediler.Erdemli’nin ilk çarşı olma özelliğini taşıyan 1984 yılında açılan ve Erdemli’nin en seçkin esnaflarının kiralama yaptığı Menderes caddesi, artık eski günlerini arar oldu.

Geçmişte hava parası ile dükkân kiralanan Menderes caddesinde, şimdi 7 dükkan kiracı arıyor. Caddede kiracı olarak çalışan esnaflar, “ Bizim dükkânlarımızın mülkiyet sahipleri bir kiralama şirketine yetki vermişler. Kiralama şirketi bize şuanda verdiğimiz kiraların konum bakımından düşük olduğunu, bu istinaden yeni bir kira tarifesi belirlediğini, “bu kirayla kiralarsanız kiralayın kiralamazsanız iş yerlerini boşaltın” girişimlerinin ardından, bir çok esnaf arkadaşımız yüksek kira talebi karşısında dükkanlarını boşalttılar. Bizlerde şimdi başka caddelerden kiralık, ucuz dükkân arıyoruz. Bize tebliğ edilen kiraları ödememiz mümkün değil. Yaklaşık %100 e yakın bir artış yaptılar. Zaten ekonomik olarak zor ayakta duruyoruz. Siftah dahi yapamadığımız günler oluyor. Bu kiraları ödememiz mümkün değil. Bu kira isteklerinden vazgeçmezlerse bizlerde bu caddeyi terk edeceğiz. Böylelikle yılların ve Erdemli’nin en gözde caddesi Menderes caddesi virane olacak. Kiracıların yanı sıra sahibi oldukları dükkânda işletmecilik yapanların da işleri zayıflayacak. Çünkü, cadde şimdiki işlevini yitirecek. Şuanda bir çok esnaf alternatif cadde arayışına giderken, çok sayıda boş dükkânların bulunduğu Özel idare sokakta, Bu alternatif cadde arasında ilk sırada yer alıyor” dediler.

Bir kiracı, “Özel idare sokaktaki iş yerlerinin kiralarının diğer yerlere göre daha cazip olduğu için tercih nedenleri arasında yer alıyor. Bizim burada Menderes caddesinde geçen yıl 24 Bin TL. olan yer kiraları bu yıl 30 Bin TL. ye çıktı. Yeni kiracılar ise 40 Bin TL. ödeyecekler. Bu krizde hangi esnaf bunun altından kalkabilir. Yazık bize.  Ülkede enflasyon bu kadar arttı mı? Da bu denli zam yapılıyor. İşimiz iyi olsa neyse. Çok kötü piyasa var. Sonumuz ne olacak merak ediyorum. İş yerlerine evi gibi bakan esnaflarımız. Buradan çıkınca öncelikle müşterilerini kaybedecekler, kazançları düşecek, yeni iş yerinin masrafları olacak, taşınma giderleri olacak. ”dediler.

Menderes caddesinde sağlı sollu ve ara sokaklar dahil olmak üzere 200 den fazla iş yerinin olduğu biliniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36