MERSİN BÜYÜKŞEHİR, HER FELAKET ANINDA YURTTAŞLARIN YANINDA

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, HER FELAKET ANINDA YURTTAŞLARIN YANINDA

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, HER FELAKET ANINDA YURTTAŞLARIN YANINDA

BÜYÜKŞEHİR, YANAN EVLERİ KÜLLERİNDEN YENİDEN YUVAYA DÖNÜŞTÜRÜYOR
KÜÇÜKASLAN AİLESİ’NİN YANGINDA BÜYÜK HASAR ALAN EVİNİ BÜYÜKŞEHİR BAŞTAN YARATACAK
Mersin Büyükşehir Belediyesi, evi yangından zarar gören bir ailenin daha yardımına koştu. Yenişehir İlçesi’nde ikamet eden Küçükaslan çiftinin evinde elektrik kontağından yangın çıktı, 3 çocuklu ailenin evinde büyük hasar meydana geldi. Mahalle muhtarının aracılığıyla kısa sürede bölgeye giden ve tespit yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri,  Küçükaslan ailesinin yaralarını saracak ve evlerini yeniden sıcak yuvaya dönüştürecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve zor durumda kalan yurttaşlara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Afetlerde ve felaket anlarında vatandaşları yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, evi yangından zarar gören bir ailenin daha yardımına koştu.
Yenişehir İlçesi’nde yaşayan Küçükaslan Ailesi’nin evinde elektrik kontağından yangın çıktı. Yangına Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekipleri müdahale etti.  Yangın nedeniyle 3 çocuklu ailenin evinde büyük hasar meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri de Limonluk Mahalle Muhtarı aracılığıyla eve giderek, durum tespitinde bulundu. Büyükşehir,  ev eşyalarından kıyafetlerine kadar her şeyi yanan Küçükaslan Ailesi’nin yaralarını saracak, evini yeniden sıcak yuvaya dönüştürecek.
Ev eşyasından tadilata ve kıyafete kadar her destek sağlanacak
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Limonluk Mahallesi’nde yaşayan ve aldıkları sosyal yardım maaşı ve Büyükşehir’in bağladığı Halk Kart dışında başka bir geliri ve desteği olmayan Küçükaslan Ailesi’nin imdadına koştu.
Kira olan evlerinde 3 erkek çocuğu ile birlikte yaşayan Küçükaslan Ailesi’nde anne Gülşen Küçükaslan kalp hastalığı ile mücadele ediyor. Sağlık sorunları ve maddi imkansızlığın içindeki aile bir de yangın mağduru oldu. Üst katındaki eve kadar hasar meydana gelen ailenin evi oturulamayacak duruma geldi. Büyükşehir, gerekli tüm tadilatı, bakım ve onarım çalışmalarını yaparak evi yeniden yuva yapacak. Ev eşyalarından kıyafetlere kadar her şeyi yanan aileye Büyükşehir eşya yardımında bulunacak. Ailenin kıyafet ihtiyacı Büyükşehir’in Kıyafet Evi’nden karşılanacak.
“Büyükşehir Belediyesi olarak gereken her türlü desteği vereceğiz”
Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Sosyal Hizmet Uzmanı Yusuf Yazgı, kış aylarının başlamasıyla birlikte yangın felaketlerinin çoğaldığını dile getirerek, “Bununla ilgili başvurular oluyor belediyemize. Gülşen Hanımın evi yandı, Büyükşehir olarak incelemeye geldik. Evin tadilatı ile ilgili destek vereceğiz. Elimizde bulunan eşyaların tamamıyla destek vereceğiz. Çünkü evin durumu çok kötü. Çocukların kıyafetleri yanmış, onunla ilgili Kıyafet Evi’nden destek vereceğiz aileye, anneye, babaya. Büyükşehir Belediyesi olarak gereken her türlü desteği vereceğiz” dedi.
“Allah razı olsun Başkanımız’dan, ilgilenenlerden”
Evinin yanmasından dolayı büyük üzüntü duyan Gülşen Küçükaslan, “Evim yandı. Başkanımız ve muhtarımızın aracılığıyla bize yardımcı olmak için geldiler. Allah razı olsun Başkanımız’dan, muhtarımızdan ilgilenenlerden. Hepsine teşekkür ederim” diye konuştu.
Yangında tüm eşyaların yanında bisikleti de yanan minik Fatih Küçükaslan’ın da Başkan Vahap Seçer’den bir isteği oldu. Küçükaslan, “Vahap Amca’dan yeni bir bisiklet istiyorum” dedi.
“İnşallah bu yaralar sarılacak”
Limonluk Mahallesi Muhtarı Fatma Bezgin, Büyükşehir ekiplerinin anında tespit için geldiğini söyleyerek, “Vahap Başkanımız’ın öncülüğünde bugün mahallemize geldiler, tespit yapıyorlar çok teşekkür ediyorum, inşallah bu yaralar sarılacak. Anne kalp hastası ve bu sitenin %50’si ihtiyacı olan aileler” ifadelerine yer verdi.
Mahallesinin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm sosyal hizmetlerinden yararlandığını ve çok memnun olduklarını dile getiren Bezgin, “Başarı ekip işidir. Ekibimiz çok güzel. Mahallemizde çok duyarlı 300 kadınla çalışıyorum. Kadınlarla çalışmak ayrıcalıktır. Vahap Başkanımız da kadınlara değer verdiği için kendisine teşekkür ediyorum”  dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79