Mersin Büyükşehir’den Afrin’e Destek

Mersin Büyükşehir’den Afrin’e Destek

Mersin Büyükşehir’den Afrin’e Destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkenin bütünlüğü için 68 gün önce başlatılan ve başarı ile tamamlanan Afrin Harekâtı’nda terörle mücadele eden kahraman Mehmetçiğe ve bölgedeki insanlara tırlar dolusu destek gönderdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Kuzey Batısı’nda bulunan Afrin Bölgesi’nde zorunlu olarak başlattığı operasyonda mücadele eden Mehmetçiğe ve bölgede yaşayan insanlara, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden tırlarla yardım yağdı.

Garnizon Komutanlığı ve yetkililerle gerçekleştirilen görüşmelerden sonra Mehmetçiğin ve bölgedeki vatandaşların ihtiyaçlarını tespit eden Büyükşehir Belediyesi, içerisinde kişisel bakım malzemeleri, su, çorap, termal içlik, powerbank ve cezerye olan 2 tır ve iki kamyonu Kilis’e uğurladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan ve meclis üyeleri de hediyeler birlikte yola çıktı.

2 tır ve iki kamyon dolusu yardım Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan ve meclis üyeleri eşliğinde Afrin'de ki Mehmetçiklerimize ulaştırılmak üzere Kilis Valiliği İl Jandarma Komutanlığı nezdinde yetkililere teslim edildi.

İhtiyaç malzemelerini dağıtımı yapılmak üzere Kilis Valiliği İl Jandarma Komutanlığı’na teslim ettikten sonra konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Afrin’de ki Mehmetçiklerimiz ve vatandaşlar için iki tır dolusu ihtiyaç malzemelerini getirip Kilis Jandarma Komutanlığımıza teslim ettik. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sınır ötesi harekâtı neticesinde Afrin teröristlerden temizlendi. Afrin’de de daha önce terör nedeniyle ülkesini, evini terk etmek zorunda kalan insanlar Türk ordusunun himayesinde yavaş yavaş evlerine, yuvalarına dönmeye başladılar. Bu nedenle insanlar aylardır mağdur kaldılar. Ciddi sıkıntılar yaşadıkları konusunda bizde bilgi aldık ve Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir konuya duyarsız kalmadık. Bu anlamda Büyükşehir Belediyemiz, Mehmetçiklerimizin ve Afrin’de ki insanların ihtiyaçlarına yönelik bir çalışma yaptı. Gerekli malzemeleri tespit edip Tırlarla malzemelerimizi getirdik. Komutanımıza teslim ettik. İnşallah hayırlar yerini bulur. Görevimizi yaptık, mutluyuz. Jandarma komutanımız da yardımlar için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini iletti” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36