Mersin, 'çocuk dostu şehir' oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk dostu politikalar, programlar geliştirilmesi ve çocuk dostu mekânlar oluşturulması amacıyla UNICEF ile imzaladığı ‘Çocuk Dostu Şehirler’ projesinde bir yıllık süreç tamamlandı. Süreç sonunda Mersin, Çocuk Dostu Şehirler arasında yerini aldı.

Mersin, 'çocuk dostu şehir' oldu
UNICEF, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA), Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) ve IKEA Türkiye ortaklığında, 2014-2015 yılları arasında hayata geçirilen ‘Çocuk Dostu Şehirler’ projesinin İstanbul’da düzenlenen kapanış töreninde proje kapsamında yapılan çalışmalardan dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi adına Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş’a plaket takdim edildi.

Çocuk Dostu Şehirler Oluşturuluyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin yerel düzeydeki uygulaması olan proje ile Mersin’i ‘Çocuk Dostu Şehir’ haline getirebilmek için bir yıllık süre içerisinde çocuk haklarının tanıtımı ve Çocuk Meclisi’nin kurulması ile ilgili çalışmalarına başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda Çocuk Meclisi için çalışma ofisi oluşturdu. 

Projenin ilk bölümünde Mersin Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere 10 belediye ile birlikte çocukların ihtiyaçlarına yönelik politikalar, programlar tasarlamak ve bu süreci denetlemek amacıyla farklı kentsel alanlardaki çocukların ihtiyaçlarının belirlenmesi ayrıca çocukların oyun ve gelişim haklarına erişimlerini sağlamak için kentsel alanlarda çocuk dostu mekânlar yapılması konusunda çalışmalar gerçekleştirildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36