Mersin protokolü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mersin’i ziyaret ederek, Servet Tazegül Spor Salonu’nda vatandaşlarımıza seslendi.

Mersin protokolü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşıladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ile birlikte ilimize gelen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Vali Ali İhsan Su ile Eşi Hanımefendi Zeliha Su, Kalkınma Bakanımızın Eşi Hanımefendi Zeliha Elvan, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz,  Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, 25. Dönem Milletvekili Mustafa Muhammet Gültak, il protokolü ve siyasi parti temsilcileri tarafından karşılandı.

 

Mersin Polis Eğitim Merkezi (POMEM) heliportunda gerçekleşen karşılama sonrasında ‘Ak Parti Mersin 6. Olağan İl Kongresi’ne katılan Sayın Cumhurbaşkanımız, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından karşılandığı Servet Tazegül Spor Salonu önünde vatandaşlarımıza seslendi.

 

Cımhurbaşkanımız Sayın Erdoğan; “Terör Koridoruna İzin Vermeyeceğiz Dedik ve Güvenlik Güçlerimiz Bugün Gereğini Yapıyor”

 

Konuşmasının başında Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na değinerek başlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Afrin’deki ilerlememiz devam ediyor ve bugün itibariyle buradaki teröristlerden 3 bin 195’i etkisiz hale getirilmiş durumdadır. Burada bir terör koridoru oluşturmak istediler. Biz de yanlış yapıyorsunuz, müsaade etmeyeceğiz dedik ve güvenlik güçlerimiz hep birlikte gereğini yapmaya başladı. Eğer komuta kademesi Afrin’de sefer görev emri var, gelsinler dedikleri zaman önce ben, sonra da siz, hep beraber gideceğiz.” ifadelerini kullandı ve Milletimizde şehadet inancına işaret etti.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan; “Afrin Teröristlerden Temizlenecek, Sahiplerine Teslim Edilecektir”

 

Konuşmasının devamında bugün Türkiye’de 3,5 milyona yakın Suriyeli mültecinin bulunduğunu kaydeden Sayın Cumhurbaşkanımız, teröristlerden temizlenen bölgelerden ülkemize sığınan mültecilerden 140 bine yakınının evlerine geri döndüğüne işaret ederek, Afrin alındığı andan itibaren sahiplerine teslim edileceğinin üzerinde durdu.

 

Seslenişine, kardeşler arasında ayrılık olmayacağını ifade ettikten sonra Mersinlilerden birlik ve beraberlik sözü alarak devam eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını 81 milyonla birlik ve beraberlik içerisinde tek Bayrak, tek Vatan, tek Devlet ve tek Millet vurgusu yaparak sürdürdü.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79