Mersin’de Yaz Sıcaklarında Bahar Esintisi

Mersin’de Yaz Sıcaklarında Bahar Esintisi

Mersin’de Yaz Sıcaklarında Bahar Esintisi

 Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de orta refüj ve kavşakları çeşitli tür ve renkte mevsimlik çiçeklerle donattı

Dikimi yapılan ve aralarında endemik türlerin de bulunduğu toplam 19 tür çiçek ile Mersin rengarenk bir görünüme kavuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği yazlık mevsimlik çiçek dikimini tamamladı. Dikimi yapılan ve aralarında endemik türlerin de bulunduğu toplam 19 tür çiçek ile Mersin rengarenk bir görünüme kavuştu.

Mersin’in merkez ilçeleri Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli’de toplam 44 noktada yapılan dikim çalışmaları tamamlanırken, merkez ilçelerde yapılan çalışmaların ardından diğer ilçelerde de dikim çalışmaları bitirildi. 10 kişilik ekip ile sürdürülen çalışmalarda orta refüj ve kavşaklara endemik bitki türlerinin de aralarında bulunduğu mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirildi.

Endemik türler Mersin’i süsledi

Yaz aylarının en sıcak günlerinin yaşandığı Mersin’de Sardunya (Pelargonium), Petunya (Petunia Hybrida), Kadife (Tagetes Erecta), Kirli Hanım (Zinnia Elegans Mondo), Ateş Çiçeği (Salvia), Bodur Horoz İbiği (Celosia Argentea Plumosa), Belina (Begonia Semperflorens), Vapur Dumanı (Ageratum Housoniaum), Bodur Bodrum Papatyası (Osteospermum), Yer Minesi (Verbena), Yaprak Güzeli (Coleus), Gül (Rosa) Parlak Yapraklı Taflan (Euonymus Japonica Gold), Gaura (Gaura), Aromatik Kekik (Tyhmus Sp), Lavantin (Santolina Rosmarinifolia), Sundavilla (Mandevilla sp.) türündeki çiçeklerin yanı sıra yüksek sıcaklıklara dayanıklı endemik çiçeklerin dikimi de gerçekleştirildi.

Ruelya, İresine Herbstii ve Alternanthera türündeki yüksek yaz sıcaklarına dayanıklı mevsimlik çiçeklerin dikiminin tamamlanması ile birlikte Mersin rengarenk bir görünüme kavuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36