Meski, Merkez İlçelerde İçmesuyu Çalışmalarına Hız Verdi

Meski, Merkez İlçelerde İçmesuyu Çalışmalarına Hız Verdi

Meski, Merkez İlçelerde İçmesuyu Çalışmalarına Hız Verdi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün merkez ilçelerde içmesuyu hatları döşeme, depo rehabilite, SCADA aktarılması ve kayıp-kaçakla mücadele çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

MESKİ tarafından, 4 merkez ilçede ve toplam 204 mahallede yeni yapılan konutlar ile yenilenmesi gereken içmesuyu hatlarının döşeme çalışmaları gerçekleştirilirken, 1 Nisan 2019 tarihi itibari ile toplam 37 km içmesuyu hattı döşendi; 9 bin arıza onarıldı ve 14 adet su deposu rehabilite edildi.

617 noktada sızıntı su arızası tespit edildi

Merkez ilçelerdeki içme suyu sorununu çözüme kavuşturmak ve kayıp-kaçak oranlarının azaltılmasını sağlamak adına MESKİ tarafından birçok çalışma yapıldı. Sızıntı tespit ekipleri tarafından 617 adet yüzeye çıkmayan içme suyu arızası tespit edildi. Ayrıca, SCADA sistemini hızla genişleten MESKİ, 1 Nisan 2019 tarihi itibari ile 9 su kaynağı, 14 su deposu ve 29 pompa istasyonu olmak üzere toplam 52 tesisi SCADA sistemine dâhil etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36