Meski Yetkililerinden Kaymakam Ayvat’a Ziyaret

Meski Yetkililerinden Kaymakam Ayvat’a Ziyaret

Meski Yetkililerinden Kaymakam Ayvat’a Ziyaret


Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde kabul edilen MESKİ’nin 2020-2024 Stratejik Planı ile ilgili görüşmelerde bulunan MESKİ yetkilileri, Gülnar Kaymakamı Mustafa Ayvat’ı ziyaret ederek, planın içeriği ile ilgili görüşmelerde bulundu.

Mersin’in uzun yıllar içme suyu ile ilgili sorununu çözecek olan MESKİ 2020-2024 Stratejik Planı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Olağanüstü Genel Kurulu ikinci birleşiminde oy birliği ile kabul edildi. Söz konusu plan ile ilgili Ankara’da da önemli temaslarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Başkan Danışmanı Ertan Liman,  MESKİ Genel Müdür Yardımcıları Ali Yılmaz ve İrfan Korkmaz’dan oluşan heyet, son olarak kentteki yöneticiler ile bir araya gelerek, 5 yıllık Stratejik Plan ile ilgili görüş alış verişinde bulunmaya devam ediyor. Bu çerçevede Gülnar Kaymakamı Mustafa Ayvat’ı ziyaret eden MESKİ yetkilileri, Kaymakam Ayvat’a Stratejik Plan ile ilgili hazırlanan kitapçığı takdim ederek, planın içeriğini kendisi ile paylaştı.

Paydaşlara bilgi veriliyor

Ankara’da yapmış oldukları temaslar sonrasında Meclis’te de kabul edilen 2020-2024 Stratejik Plan ile ilgili tüm paydaşlara bilgi verdiklerini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdür Vekili Can Taşkın,  “Stratejik Plan’da yer alan ve Mersin genelinde hayata geçirilmesi hedeflenen 27 içme suyu, 22 kanalizasyon, 9 yağmursuyu, 15 atıksu arıtma tesisi olmak üzere 77 proje ve özellikle aşırı yağışlarda taşkın sorunu yaşayan bölgeler ile ilgili önemli çalışmalarda bulunacağız. Ayrıca Pamukluk Barajı’nın da istenilen seviyeye gelmesi için gerekli tüm çalışmalar mevcut planda yer almakta. Bunun için MESKİ olarak bir milyar TL’lik bir bütçeyi kendi kasamızdan harcayacağız. Yaklaşık bir milyar TL de kredi kuruluşlarından kaynak olarak aktarılacak. Toplamda iki milyar TL’lik bir bütçe ile Mersin’in ve ilçelerinin altyapı problemini çözeceğiz” şeklinde konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36