MEYVE VEREN AĞAÇLAR KESİLMESİN

MEYVE VEREN AĞAÇLAR KESİLMESİN

MEYVE VEREN AĞAÇLAR KESİLMESİN

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, orman vasfını kaybetmiş alanlarda yetişmiş meyve ağaçlarının Orman İşletme Müdürlükleri tarafından kesilmesine TBMM’de tepki gösterdi. Daha önceki yıllarda orman vasfının kaybolduğu alanlara köylülerin ağaç diktiğini dile getiren Gökçel; “yetişmiş, meyve veren ağaçların kesilip, sökülmesini durdurun” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, orman vasfını kaybedip orman sınırları içine kalan arazilerde önceki yıllarda dikilip tarım yapılan ağaçların orman işletme ekipleri tarafından kesilmesine TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayla tepki gösterdi. CHP’li Gökçel; “Köylülerimiz 50, 60 yıl önce orman vasfını yitirmiş arazileri önce tarla bitkisi daha sonra da bahçe ve sera yaparak tarımsal üretimimize dahil etmiş. Son yıllarda özellikle zeytin, nar, muz, narenciye ve meyve ağaçları da bu arazilere dikilmiş. 30 ila15 yaş arasındaki bu ağaçlar Mersin’de Orman işletme müdürlükleri tarafından kesiliyor, sökülüyor” dedi.

Ülkemizin gıda krizi yaşadığının altını çizen Gökçel; “Gıda güvenliğimiz çok önemli, gıdamızı güvence altına almak için tarımsal ve hayvansal üretimimizi planlayarak mutlaka üretimi arttırmamız gerektiğini söylüyoruz. Pandemi döneminde de bunu daha iyi görmüş olduk” dedi.

CHP’li Gökçel, Üretim krizinin yaşandığı bu günlerde meyvesi olan yetişmiş ağaçların kesilmesini durdurmak için çağrı yaptı. Gökçel; “Bu yetişmiş ağaçların kesilmesi kabul edilemez. Köylüler tarafından dikilmiş bu ağaçların kesilip sökülmesini durdurun” diyerek çağrıda bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79