Milyonlar Mersin'deki Narenciye festivaline aktı

Milyonlar Mersin'deki Narenciye festivaline aktı

Milyonlar Mersin'deki Narenciye festivaline aktı

 

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Ticaret Borsası koordinatörlüğünde; Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçe belediyeleri ile çok sayıda kuruluşun katkılarıyla bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Mersin Narenciye Festivali’nin açılışı Vali Ali İhsan Su ve Eşi Zeliha Su’yun katılımıyla gerçekleştirildi.

 17-18 Kasım tarihlerini kapsayan festivalin Adnan Menderes Bulvarı sahil şeridinde düzenlenen açılışına Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Alpay Antmen, Cengiz Gökçel ve Baki Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ticaret Borsası ve Narenciye Festivali İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, il ve ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda yerli ve yabancı izleyici katıldı.

 Programda yaptığı konuşmasına, bu yıl altıncısı düzenlenen Mersin Narenciye Festivali’nin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak başlayan Vali Ali İhsan Su, ilimizin narenciye üretiminde sadece ülkemizin değil, dünyanın sayılı illeri arasında yer aldığını kaydetti.

 Sözlerine, 30 ülkeden gerçekleştirilen katılımla uluslararası alana taşınan festivali, ilimizin mevcut konumunu daha da üst seviyelere çıkaracak bir etkinlik olarak oldukça değerli gördüğünü belirterek sözlerine devam eden Vali Su, kentin tüm dinamikleri ile beraber görsel şölen havasında düzenlenen bu festival ile beraber narenciyenin çok daha iyi bir şekilde tanıtılacağını ve dünya genelinde tanıtılmasına, daha fazla üretilmesine ve tüketilmesine, narenciye ile nelerin yapılabileceğinin ortaya konmasına, yeni pazarların bulunmasına ve ilimizin diğer değerlerinin de tanıtılmasına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

 Festival kapsamında aynı zamanda yaklaşık 30 ülkeden grupların katıldığı, 120’den fazla kurum ve kuruluşun stant açtığı bir fuar etkinliğinin de gerçekleştirilmiş olacağına değinen Vali Ali İhsan Su, fuar ile birlikte narenciyeye özgü bir gastro şovun da yapılacağını ifade etti.

 Konuşmasının sonunda, 2020 yılında ilimizde gerçekleştirilmesi planlanan ‘Uluslararası Turunçgil Kongresi’ne işaret eden Vali Su, 6. Mersin Narenciye Festivali’nin bu kongreye bir hazırlık özelliği de taşıdığının altını çizerek sözlerini, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek noktaladı.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Ticaret Borsası ve Narenciye Festivali İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir’in de festivalin anlam ve önemine dair birer konuşma yaptığı açılış, protokol konuşmaları sonrasında festival kapsamında kurulan stantların gezilmesi ve sergilenen ürün ve görsel eserlerin incelenmesiyle devam etti.

 Stant ziyaretinin akabinde, Vali Ali İhsan Su ve Eşi Zeliha Su Hanımefendi’nin protokol üyeleriyle birlikte kortej geçiş alanındaki yerlerini almalarıyla devam eden açılış programı, festivale katılan gösteri gruplarının birer mini gösteri yaparak geçişi ve narenciye ürünlerinden oluşturulmuş birbirinden görkemli figürlerin yer aldığı festival motorlu araç kortejinin büyük beğeni toplayan geçişiyle kortej sona erdi.

 Yaklaşık 30 ülkeden katılan yerli ve yabancı grupların alanda kurulan sahnelerde gerçekleştireceği gösterilerle sürecek olan 6. Mersin Narenciye Festivali 18 Kasım Pazar günü sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36