PİRİNCİ PATATESE BAĞLADILAR

PİRİNCİ PATATESE BAĞLADILAR

PİRİNCİ PATATESE BAĞLADILAR

 CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel, TMO’nun vadeli satışlarını eleştirdi. “İthal patatesle depoları doldurdular, şimdi vadeli pirinç almak isteyene zorla patates satıyorlar!”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Önergesinde TMO’nun ithalat politikasını eleştiren Gökçel, yakın zamanda yaşanan gıda krizini aşmak için patateslerin kontrolsüz ve plansızca ithal edildiğini söyledi.

TMO DEPO BOŞALTMAYA ÇALIŞIYOR

Patates hasadına başlandıktan sonra bile ithalatın sürdürüldüğünü hatırlatan CHP’li Gökçel, ürün stokunun eritilmesi için TMO’nun şartlı ürün sattığını ifade etti. Daha önce, ‘Patateste vadeli satış sadece kuru soğan alan kişi ve kuruluşlara yapılacaktır’ denilerek ürün satışlarının şarta bağlandığını hatırlatan Gökçel, plansızca yapılan ithalattan dolayı TMO’nun depolarının dolduğunu, yerli ürünün gelmesiyle birlikte depoları boşaltmak için satışların şarta bağlandığını söyledi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36