Şehidimizin adı kütüphanede yaşatılacak

Şehit Uzman Onbaşı Ali Gölgeli”nin adı Kütüphanede yaşatılıyor

Şehidimizin adı kütüphanede yaşatılacak
HABER: ATİKE CEYLAN

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen 'Fırat Kalkanı Operasyonu'nda şehit düşen Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ali Gölge anısına Mersin’in Silifke İlçesine bağlı Atayurt 23 Nisan Tesisleri’nde kütüphane açıldı.

Açılışa kütüphaneye ismi verilen Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ali Gölge’nin babası Hüseyin Gölge ve annesi Elif Gölge, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Şehit Kütüphaneleri Grubu Mersin Koordinatörü Umut Yağbasan, İl Spor Müdür Vekili Vedat Akyar,  Silifke Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Türe ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını, Şehit Kütüphaneleri Grubu Mersin Koordinatörü Umut Yağbasan gerçekleştirdi. Yağbasan konuşmasında,’’Bugün burada vatanın v milletin bölünmez bütünlüğünü muhafaza ve müdafaa etmek için, 05.10.2016 tarihinde Şırnak ilinde icra edilen Fırat Kalkanı Operasyonunda haince vurularak makam ve mevkilerin en yüksek mertebesi olan şehitlik mertebesine ulaşmış Piyade Uzman Onbaşı Ali Gölge anısına hazırlanan kütüphanenin açılışı için bulunmaktayız. Onlar vatan ve bayrak için gözlerini kırpmadan canlarını feda ettiler. Bizler onlar için ne yapsak azdır. Şehitlerimizin isimlerini yaşatmak, aziz hatıralarına sahip çıkmak ve onların isimleri ışığı altında gelecek nesillerimiz olan gençlerimizin kültürlü, çağdaş ve okuma alışkanlığı edinmiş fertler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla , profesyonel olmayan bir ekiple içinde şehit ailelerimiz ve gazilerimizin de bulunduğu, gönüllü kitap toplayıcı koordinatörlerimizle birlikte Şehit Kütüphaneleri grubu olarak kütüphanemizi tamamlamış bulunmaktayız.

Kütüphanemizin oluşum aşamasında bize Türkiye’nin dört bir yanından kitap toplayarak  raflarımızı dolduran ve kütüphanemizi oluşturmamızı sağlayan Şehit Kütüphaneleri grubuna, kütüphanemizin kitaplıklarını yaptıran Sayın Belediye Başkanımızı Mustafa Turgut’a,  23 Nisan Kamp Müdürümüz Hakan Şen ve yardımcısı Rukiye Tol’a , Atayurt muhtarımız Nebi Güven’e , Atatürk Çok Programlı Lise Müdürü, öğretmenleri ve öğrencilerine, Silifke İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı Motosiklet timine, kitap desteğinde bulunan tüm Silifke halkına teşekkür ederim.’’ Dedi.

Açılışta konuşma yapan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise, ‘’ Bu anlamlı programda hep birlikte burada buluşmuş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bugün, burada çok güzel bir çalışmanın güzel bir örneği, sonucu olarak kurulan bir kütüphanenin açılışı için toplandık. Şehitlerimize vefa önemli. Bu toprakları vatan yapan onlar. Ne diyoruz,  ‘’Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/ toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandr.’’Onlar Aziz şehitlerimiz, bu toprakları bize vatan yapmak için ,bu vatanda gözü olanlara haddini bildirmek, memleketin bölünmez bütünlüğüne göz diken terör örgütleri ile mücadele ederken can verdiler. Ali Gölge de  Fırat Kalkanı’nda şehit olan, ebediyete intikal eden bir yiğidimiz. Bu yiğidimizin adına hazırlanmış bir kütüphanenin açılışında bulunuyoruz. Bu vesile ile bütün şehitlerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyoruz. Bu topraklarda gözü olanlara da bu vesile ile birkaç bir şey söylemek istiyorum. Ne yandan gelirseniz gelin. İster sağdan, ister soldan. İster içten, ister dıştan. İster alttan, ister üstten. Hangi oyunlarla bu ülkeye ve bu millete ve bu milletin vatanına saldırırsanız saldırın, bu milletin  vatanından koparabileceğiniz bir çakıl taşı yoktur.  Bu millet, temellerinde çok büyük umut barındıran Aziz Türk Milleti’dir.Bu vatanı bir arada  tutmak için de çok çalışacağız. Ben tekrar bu kütüphanenin oluşumunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabii ki en önemli teşekkür, en büyük borcumuz da burada anısına kütüphane oluşturulan Ali Gölge’yi doğuran Elife teyzemizedir.Onun babası Hüseyin amcamızadır.  Hazırlanan bu kütüphanemiz kampımıza, mahalleize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.’’

Konuşmaların ardından, kütüphanenin açılış kurdalesini baba Hüseyin ve anne Elife Gölge İle, Silifke Kaymakamı Şevket ve Cinbir ve eşi Hayriye Cinbir kesti.

Kütüphaneyi gezerken anne Elif ve baba Hüseyin Gölge gözyaşlarına hakim olamadı.

Kütüphane içinde ise şehit düştüğü zaman yaınnda olan arkadaşları tarafından gönderilen fotoğraf önünde anı fotoğrafları çekildi.

Şehit Gölge  anısına açılan kütüphane de şuan 1200 kitap bulunurken, yakın zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2000 adet kitabın daha kütüphaneye kazandırılması hedefleniyor.

Kütüphanede bulunan kitapların orta ve lise düzeyindeki çocuklara hitap ettiği öğrenildi.









Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36