Şehitlerin Ve Filiz Kaplan’ın İsmi Toroslar’da Yaşayacak

Şehitlerin Ve Filiz Kaplan’ın İsmi Toroslar’da Yaşayacak

Şehitlerin Ve Filiz Kaplan’ın İsmi Toroslar’da Yaşayacak

 Toroslar Belediye Meclisi, vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri ve kadın cinayetine kurban giden Filiz Kaplan’ı unutmadı.

Toroslar Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda; Yalınayak Mahallesi 102054 sokak ile Kanalboyu Caddesi kesişiminde yer alan parka “Toroslar Belediyesi Şehit Polis Memuru Ahmet Yıldırım Parkı”, Korukent Mahallesi’nde yakın zamanda açılışı yapılacak kreş ve gündüz bakım evi tesisine ‘Toroslar Belediyesi Şehit Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek Kreş ve Gündüz Bakım Evi’, Turgut Türkalp Mahallesi 79008 sokak ile 79009 sokağın kesişiminde yer alan parka ise ‘Toroslar Belediyesi Filiz Kaplan Parkı’ isminin verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, bu konuya hassasiyetle yaklaştıklarını belirterek; “Geçtiğimiz iki ay önce eski eşi tarafından katledilen Filiz Kaplan’ın ismini hemen evinin yanında yer alan parka verdik. Kendi oturduğu mahallesinde isminin yaşatılmasını istedik. Yalınayak Mahallemizdeki parkımıza da şehit Polis Memurumuz Ahmet Yıldırım’ın ismini, Korukent Mahallemizdeki tesisimize de Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek’in ismini verdik. Vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Ruhları şad mekanları cennet olsun.” dedi.

            Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantı, Toroslar Belediyesi’nin sosyal medya hesabından da canlı olarak yayınlandı.

Yoklamanın ardından Saygı Duruşu’nun ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Meclis toplantısında; bir önceki toplantıya ait tutanak özeti görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. Toroslar İlçesi Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi” ile Toroslar İlçesi Çiftçi Malları Murakabe Heyetine 5 asil 5 yedek üyenin seçimi yapıldı. Yapılan oylama neticesinde Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi’ne; Yusuf Karabela, Seyfettin Bozlar, Soner Ak, İsmail Yavuz Özgüven, Hamza Taşkın asil üye, Sait Ağır, Kamil Budak, İsmail Aydın, Suphi Yılmaz ve Musa Yılmaz yedek üye olarak oy birliğiyle seçildi. Çiftçi Malları Murakabe Heyeti”ne ise asil üye olarak; Ogün Peker, Ali Özdağ, Ali Türkay, Seçkin Tatar, Yaşar Yıldırım seçilirken, yedek üye olarak ise; Ali Temur, Galip Bulut, Zeki Gür, Suphi Yılmaz ve Yusuf Sakar oy birliğiyle seçildiler.

            İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen plan değişikliği teklifleri de; Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonları’na oy birliğiyle havale edilirken, bir sonraki toplantının 01 Ekim 2019 Salı günü  saat 14.00 olarak belirlendiği toplantı, dilek ve temenniler bölümüyle sona erdi. Toroslar Belediye Meclisi, ikinci oturumunu yapmak üzere 06 Eylül Cuma günü saat: 14.00’de yeniden toplanacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36