Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine “Erişilebilirlik Belgesi” Verildi

Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine “Erişilebilirlik Belgesi” Verildi

Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine “Erişilebilirlik Belgesi” Verildi

Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine “Erişilebilirlik Belgesi” Verildi

 Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, kurulduğu günden itibaren gelişimini hızla sürdürerek kısa sürede Mersin’in en iyi diş hastanelerinden biri haline geldi. Daha önce Mersin’in ilk dijital hastanesi olan sağlık tesisi şimdi de engelli bireylerin daha aktif bir şekilde hayata katılım sağlamalarına destek olacak düzenlemelerde bulunduğu için “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazanan Mersin’de 2. Sağlık tesisi oldu.

Erişilebilirlik; binaların, açık alanların, ulaşım ve bilgilendirme hizmetleri ile bilgi ve iletişim teknolojisinin, engelliler tarafından güvenli ve bağımsız olarak hiçbir yardım almadan ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasıdır.

 Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ; Mersin Valiliği tarafından oluşturulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu’nun 16.11.2023 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu denetim sonucunda 23.02.2024 tarihli Valilik komisyonu toplantısında “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazanmıştır.

Kurumun engelli vatandaşların kullanımına uygun olduğunu gösteren “Erişilebilirlik Belgesi ve Erişilebilirlik Bayrağı”, Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu Üyesi Makine Müh. Soner Karaca tarafından sağlık tesisi yönetimine teslim edilmiştir.

 Tarsus'tan Anamur'a kadar vatandaşların da tercih ettiği bir hastaneye dönüştü. Bünyesindeki diş hekimlerinin profesyonelliği kadar, hastanenin fiziki ve teknik donanım zenginlikleri ile hastane yönetiminin özverili çalışmaları bulunuyor. Başhekim Dt. Mehmet Can AKKAYA hasta memnuniyetine dayalı yönetim anlayışı ve Hastane Müdürü Alihan CIRIK’ın çalışmaları ile hastanenin gelişimi, daha da artmaktadır.

Tüm insanlığın birer engelli adayı olduğu, engelli vatandaşlar için de önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten Bashekim Akkaya,  “Hastane bahçesine giren engelli vatandaşlarımızı yeni düzenlenen engelli otoparkındaki çağırma butonu sayesinde arabasının önünde karşılıyoruz. İşitme sorunu yaşayan hastalarımız ile daha kolay iletişim kurabilmek için indiksiyon cihazımızı hizmete soktuk. Bu cihaz sayesinde işitme engelli vatandaşlarımız ile sorunsuz iletişim kuruyoruz. Görme engelli vatandaşlarımıza da engelli otoparkından poliklinik odası, röntgen, engelli WC, asansörler vs gibi ihtiyaç duydukları tüm alanlara gelebilmeleri için hissedilebilir yüzeyler düzenlendi. Görme problemi yaşayan vatandaşlarımız, bu sayede nerede olduklarını, ne tarafa gideceklerini öğrenerek hiçbir refakatçiye ihtiyaç duymadan bütün hastanemizi rahatça dolaşabiliyor, tedavi olabiliyorlar” dedikten sonra bu hizmette emeği geçen tüm personelimize, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ve böyle projelerde desteklerini esirgemeyen Mersin İl Sağlık Müdürlüğümüze ve Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ederiz'dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36