Silifke Belediyesi çöp konteynerlerini yeniliyor

Silifke Belediyesi çöp konteynerlerini yeniliyor

Silifke Belediyesi çöp konteynerlerini yeniliyor

Silifke genelinde bulunan çöp konteynırlarının bakım, onarım, temizlik ve dezenfekte işlerini titizlikle yürüten Silifke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, kentin acil ihtiyaç duyulan noktalarında yer alan eski ve yıpranmış çöp konteynırlarını yeniliyor.

 Vatandaşlardan ve mahalle muhtarlarından gelen talepleri anında değerlendiren belediye ekipleri, belediyenin imkânları dâhilinde yeni çöp bidonları ve konteynerleri koymaya devam ediyor. Kavak Mahallesi Muhtarı Hasan Kaya'nın talebi üzerine Silifke Belediyesi tarafından Bağcağız mevkiine yeni çöp konteynerleri yerleştirildi.

Bu doğrultuda çalışmalar kırsal mahallelerden başlatıldı. Ekipler özellikle ana hatlarda yer alan eski ve yıpranmış konteynırları yenileriyle değiştirmeye başladı. Yeni konteynırların kullanımı konusunda vatandaşlardan duyarlı olmalarını isteyen yetkililer, konteynırlara özellikle geri dönüşüm malzemeleri, moloz, ateş ve bahçe atığı atılmaması konusunda uyarıda bulundu. Çalışmaların Silifke genelinde tüm mahallerde sürdürüleceği bildirildi.

Havaların ısınmasıyla birlikte konteynırlara bırakılan çöplerin bir yandan kötü kokular yayarken, bir yandan da sinek ve bazı haşerelerin üremesi için uygun ortam oluşturduğunu ifade eden Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, "Bu sebeple ilaçlama yapılarak haşerelerle mücadele edilmektedir. Özellikle vatandaşlardan çöpleri konteynır içine atmalarını istiyoruz. Bazı vatandaşlar çöpleri içine değil, konteynırın yanına bırakıyor. Bu da çevre kirliliğine sebep oluyor." dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36