Silifke Belediyesi’nde stratejik plan hazırlığı

Silifke Belediyesi’nde stratejik plan hazırlığı

Silifke Belediyesi’nde stratejik plan hazırlığı

  Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunokbirim müdürleri ve stratejik planlama ekibine yönelik, Belediyelerde Stratejik Planlama ve 2020-2024 Stratejik Plan Hazırlıkları ile ilgili çalışmaların başladığını bildirdi.

Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, belediye başkan yardımcıları, Stratejik Planlama Müdürü Çiğdem Sağında ve belediye birim müdürleri katıldılar.

Silifke Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantıda; Silifke’nin önümüzdeki beş yıllık dönemini oluşturacak olan çalışmalar kapsamında; belediyelerde stratejik planlamanın önemi, hazırlık süreci, durum analizi, geleceğe bakış, izleme ve değerlendirme süreçlerinden oluşan konu başlıkları ele alındı.

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen mahalli idareler genel seçiminin ardından, Silifke ve Silifke halkına yeni dönemde etkin ve verimli hizmet sunabilmek amacıyla başlatılan ‘2020-2024 Stratejik Planı’ hazırlık çalışmaları devam ediyor. Koordinasyonunu Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün yaptığı stratejik planda, ilgili birim müdürleri ve müdürlük temsilcilerinden oluşan stratejik planlama ekibine yönelik, eğitim ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

2020-2024 Stratejik Planı hazırlık çalışmaları hakkında bir değerlendirme yapan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, “ Belediyemiz önümüzdeki beş yıl için yol haritasını belirleyecek. Stratejik plan çalışmalarına başladık. 5018 sayılı kamu mali yönetim ve kontrol kanunu uyarınca Mahalli İdareler Seçim sonuçlarından  sonra ilk altı ay içinde kurumsal stratejik planın hazırlanması yasal zorunluluktur. Bu nedenle 2020-2024 stratejik plan çalışmalarını başlattık. Daha önce de söylediğimiz gibi belediyeyi birlikte yöneteceğiz anlayışı ile önce kurum çalışanlarımıza stratejik plan çalışmalarımızın başladığını duyurduk. Şu anda belediyemizde stratejik plan çalışma ekibini oluşturduk. İç ve dış paydalarımızla toplantılar yapıp görüş ve önerilerini alacağız. Başta İlçe Kaymakamımız Şevket Cinbir olmak üzere muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız, sendikalarımız ve siyasi partilerimizden bu konuda görüş ve öneriler alacağız. Çalışmalarımıza 88 mahalle muhtarımızı davet ederek 5 Temmuz 2019 günü saat 09.30’da Göksu otelde bir toplantı düzenleyeceğiz” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36