SİLİFKE ÇİLEĞİ ADANA'DA TAM NOT ALDI

SİLİFKE ÇİLEĞİ ADANA'DA TAM NOT ALDI

SİLİFKE ÇİLEĞİ ADANA'DA TAM NOT ALDI

7.si Adana Hiltonsa’da gerçekleşilen Lokomotif Ödülleri törenine katılan Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Tören öncesi stand açarak, Silifke ile ilgili kitapçıklar, görseller sergiledi, standı ziyaret eden konuklara Silifke çileği ve cezerye ikram edildi.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Standa Silifke çileğine büyük ilgi olurken, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, standı ziyaret eden Adana Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç’e çilek ikramında bulundu. Silifke yoğurdunun yanı sıra Silifke çileğini de tatma şansı bulduklarını belirten ziyaretçiler çileğin kokusu ve aromasının oldukça güzel olduğunu belirtip çileği tam not verdiklerini söylediler. Ziyaretçiler çilekle birlikte fotoğraf çektirirken, bol bol çilek yemenin keyfini çıkarttılar.

 Atayurt Mahallesi’nde çilek üreticisi ve aynı zamanda Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar “ Silifke Ticaret ve Sanayi Odası olarak Silifke’mizi her platformda tanıtmaya devam ediyoruz. Bugünde Adana’ya tören için geldik. Standımızı kurduk, özellikle Silifke çileğimize Adanalılar tarafından büyük ilgi oldu. Silifke çileğimiz bir dünya markası. Biz Silifke Ticaret ve Sanayi Odası olarak Silifke çileğinin coğrafi tescilini almak üzereyiz. Bu tescili tamamladığımızda ünümüze ün katacağız. Çileğin aroması, yol ömrü ve raf ömrü ile şu an dünyada bir markayız. Yurt dışından da önemli talep alıyoruz. Türkiye'nin çilek üretimi ve ihracatının büyük bölümü Silifke'den karşılanıyor, herkesin artık Silifke çileğine karşı bir talebi var ve artık çilek sadece yaz meyvesi değil. Bölgemizde 12 ay çilek üretmekteyiz. Tarımsal ürün anlamında Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlıyoruz.”dedi.

Adana Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ise Adanalı olarak Silifke’yi hep Silifke’nin yoğurdu olarak tanır bilirdik, artık Silifke çileği olarak ta tanıyacağız. Başkanımız Nurettin Kaynar ile devamlı görüşüyoruz, fikir alışverişi yapıyoruz. Silifke çileğinin tadına baktık. Tadı, aroması çok güzel, Silifke’ye geldiğimiz de çileğin tadına bakacağım. Çileğin, Silifke ekonomisine daha da çok büyük katkı sağlayacağını ümit ediyorum.”dedi.

 Törene katılan davetlilere tören boyunca çilek ikram edildi.  







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36