SİLİFKE FESTİVALE HAZIR

Altunok, basın mensuplarıyla görüştü

SİLİFKE FESTİVALE HAZIR

 

 

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda bu yıl 46. sı düzenlenecek olan  Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali ile ilgili tüm hazırlıkların devam ettiğine değindi.

 

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Silifke Belediye Başkanvekili Altunok, İlçede görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile Göksu Otel’de düzenlenen kahvaltıda bir araya gelerek, bu yıl yapılacak olan 46. Uluslar arası Silifke Müzik ve Folklor festivali hakkında bilgi verdi. Bu yıl düzenlenecek olan festivalin hızlı bir programla ayarlandığını, gelecek yıl yapılacak olan festivallerin daha kapsamlı olacağının altını çizen Altunok, “Seçimlerin festival tarihine yakın bir zamanda olması ve seçimler sonrası Belediye Başkanımız Mücahit Aktan’ın yaşadığı talihsiz olay nedeni ile festival programını hızlı bir şekilde yapmak zorunda kaldık. Yine de geleneksel hale geldiği halde son 5 yıldır festival içerisinde yer almayan en iyi yoğurt yapma, en iyi batırık yapma yarışmaları ve diğer sportif faaliyetlerini de  festival programımıza ekledik. Yine bunların yanı sıra yurtdışından 5 ayrı ülkeden halkoyunları guruplarını davet ettik. Bu guruplarımız festival süresince değişik mahallelerimizde ve festival alanında gösteriler sunacaklar” dedi.

Bu yıl Silifke Festivalinin 19-23 Haziran tarihleri arasında yapılacağını ifade eden Başkanvekili Sadık Altunok, “Bu yıl festivalimizi 5 gün olarak düzenliyoruz. Festivalin ilk gününde Fettah Can konseri ile start verip, Pera konseri, Ozan Doğulu Dj Şhow, Cevher konseri, Tuğba Yurt konseri ve Ahmet Şafak konseri ile sonlandıracağız” dedi. Festival süresince ilçe dışından gelen pazarlamacılara izin verilmeyeceğini belirten Altunok, “Her yıl ırmak kenarında özellikle dışardan gelen pazarlamacılar yer alıyor. Bunlar hem ilçedeki esnaflara zarar verdiği gibi hem de ırmak kenarının yürünemez hale gelmesine, kötü görüntüler oluşmasına neden oluyor. Bu yıldan itibaren Silifke Belediyesi olarak bu tür pazarcıların gelmesine izin vermeyeceğiz. Bu konuda İlçe Kaymakamımız Şevket Cinbir’le de görüşmelerimiz devam etmektedir. Koordineli bir biçimde halkımızın daha huzurlu, daha güvenli ve daha mutlu bir festival yaşamasını arzu ediyoruz.  46. sını düzenleyeceğimiz Silifke Müzik ve Folklor Festivalinin Silifke’mize ve Silifke halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum”  diyen Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, festival hazırlıkları ile ilgili tüm çalışmaların  hızla devam ettiğini ifade etti.

Göksu Otel’de düzenlenen kahvaltıya, Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, Başkan Danışmanı ve Belediye Festival Komitesi Koordinatörü Eyüp Arslan, Özel Kalem Müdürü Bayram Ali Yılmaz, Belediye Meclis Üyesi Ali Usca ve basın mensupları katıldılar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79