Silifke Poyrazı Ankara'da esecek

Silifke Poyrazı Ankara'da esecek

Silifke Poyrazı Ankara'da esecek

 

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda oda meclis üyeleri, Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok ve Silifke Kent Konseyi Başkanı Vehbi Kadıoğlu'nun hazır bulunduğu toplantıda Ankara'da "Silifke Tanıtım Günleri" yapılmasına karar verildi.

 

 

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Geçtiğimiz yıl yapılanlar ve 2020 yılı içerisinde yapılması planlanan etkinlik ve çalışmalar hakkında istişare yapılan Silifke Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri, her geçen yıl Silifke için yenilikler yapılacağını ve daha neler yapılabilirliğini masaya yatırdı.

 

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ,"Ticaret Odamızın değerli üyeleri her zaman arkamızda duruyorsunuz, destekliyorsunuz, başkan olarak bu durum beni gururlandırıyor ve bana çalışma azmi veriyor. Üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Silifke'mizi Silifkeliye tanıtmak yada anlatmak değil de ulusal anlamda, uluslararası anlamda dışarıya açılmamız ve tanıtmamız gerekiyor. Silifke Belediyesi, Silifke Kent Konseyi ve odamız birlik beraberlik ve uyum içinde çalışıyoruz, diğer Silifke'nin paydaşlarıyla da birlik beraberlik içerisinde olursak Silifke'mizi her platformda en iyi şekilde tanıtarak Uluslararası arenada da ses getiririz. İnşallah Ankara'da yapacağımız Silifke Tanıtım Günleri çalışmalarımız sürüyor. Tarih, gün ya da günler ileri ki zamanlarda netleşecek. Ankara'da Yöresel gıda ve ürün sunumlarımızla, çileğimizle, yoğurdumuzla, kaşığımızla, folklorumuzla, yöresel ürün materyallerimizle(anahtarlık, kupa bardağı, magnet, broşür, kitapçık), bir Silifke poyrazı estireceğiz. Silifke'miz ve insanlarımız bunu hak ediyor. Çalışmalarda emeği geçecek olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok ise, "Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Silifke için başarılı çalışmalara imza atıyor, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Silifke Belediyesi olarak Silifke için yapılan çalışmaların, etkinliklerin her zaman yanındayız ve destekçisiyiz. Ankara'da yapılması planlanan Silifke Tanıtım Günlerine en iyi şekilde hazırlanarak Silifke'mizi  tanıtacağız. Silifke’deki protokolümüzle, işadamlarımızla, esnaflarımızla, vatandaşlarımızla, Ankara bulunan siyasetteki insanlarımızla, İstanbul'daki Silifkeliler Derneğimizle, Ankara’daki Silifkeliler Derneğimizle kısacası içinde Silifke sevdası olan herkesle güzel bir etkinlik yaparak Silifke'mizi tanıtacağız. Ankara'da organizasyon yapacağımız yeri iyi seçip, insanların bize gelmesini beklemektense biz yoğunluğun olduğu bir yer  tutma çalışmaları devam ediyor. Bu projeyi önümüze getiren Silifke Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu yıl içinde Silifke'mizi Ankara'da tanıtacağız" dedi.

 

Silifke Kent Konseyi Başkanı Vehbi Kadıoğlu'da Silifke için ne yapılması gerekiyorsa her zaman yardımcı oluyoruz, olmaya devam edeceğiz. Ankara'da yapılacak olan "Silifke Tanıtım Günleri"ne Silifke Belediyesi, Silifke Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte birlik beraberlik içerisinde çalışarak Silifke'mizi tanıtırız" dedi.

 

Yapılan ve yapılacak olan çalışmaların sunumu ise Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Saygın tarafından yapıldı.

Saygın, "Silifke Ticaret ve Sanayi Odası olarak destek ve teşviklere yönelik 7 bilgilendirme toplantısı, güncel konularda 14 sosyo-kültürel etkinlik, toplumsal fayda amaçlı 10 sosyal sorumluluk etkinliği, 8 panel ve konferans düzenledik. Oda olarak 155 yeni üye kaydı, 285 değişik işlem, 52 iş makinesi tescili, 70 kapasite raporu, oda sicil servisinde 1705 adet belge, ticaret sicil servisinde 1046 adet belge düzenlendi. 9. sektörel ekonomi ve istihdam şura katılımı, İşkur ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde kariyer günü etkinliği, Yörex fuarında Silifke'nin temsil edilmesi, oda giriş katında yaşam alanı, görsel tasarımın yenilenmesi, KOSGEB uygulamaları girişimcilik eğitimleri, oda 3.kat Konferans Salonu oluşturulması, oda stickerlerin oluşturulması gibi çalışmalar yapıldı. Kurumsallaşma adına da akademik yapılar, logo tescili, markalaşmış patentli ürün, akreditasyon, nitelikli web sitesi ve standardize edilmiş sosyal ağ hesapları, uluslararası üyelikleri, yenilenen tanıtım filmi, standardize edilmiş ofis materyalleri, yeniden tasarlanmış ofis ortamı çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca kurumsallaşma tamamlanması adına da ek personel istihdamı(nitelikli asistan ve stajyer), toplantıların etkinliğini ve verimliliğini arttırma çalışmaları, basın mensuplarıyla düzenli toplantılar, nitelikli tanıtım broşürü, OSB'ye yönelik etkinlikler, Silifke Belediyesi ve Silifke Kent Konseyi ile işbirlikleri, kurumsal materyal seti, yurtdışı etkinliklerinin geliştirilmesi çalışmaları yapılması gerekirken,  SİTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı veya SİTSO Eğitim ve Kalkınma Derneği kurulması gerekir" dedi.

Sözlerine devam eden Saygın,"Silifke Belediyesi, Silifke Kent Konseyi ve oda olarak Ankara'da "Silifke Tanıtım Günleri" yapma adına projenin hazırlanarak Silifke'nin güzelliklerini başkentte tanıtarak yurt içinde ve yurt dışında daha da tanınmasına bilinmesine olanak sağlanacak. Silifke'miz hak ettiği değeri daha alacaktır. Bu süreçte 50 seçkin firma, işbirliği yönetim sistemi esas olarak, tanıtım ve satış faaliyetleri, protokol katılımı, etkinlikler, söyleşiler, röportajlar, görüşmeler hepsi projenin içinde olacak. Silifke'nin marka değerine katkı sunulacak" dedi.

Toplantıda emekli olmasından dolayı meclis üyeliğini bırakan Ahmet Arslan'a da hizmetlerinden dolayı plaket verildi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36