Silifke’de 15 Temmuz Kutlamaları

Silifke’de 15 Temmuz Kutlamaları

Silifke’de 15 Temmuz Kutlamaları

 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Silifke’de farklı etkinlikler yapılarak kutlandı.

Tüm Türkiye de kutlanan 15 Temmuz  Şehitleri Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü  Silifke kaymakamlığı tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlik kapsamında Şehir Mezarlığında bulunan  şehitlerin kabirlerini ziyaret edilmesi ve kuran-ı kerim okunması ve devamında   etkinliğe katılan Silifke kaymakamı, Belediye Başkan yardımcısı  Enes Buğra Genç, Silifke Emniyet Müdürü Ali  Kemal Arda, şehit aileleri, gaziler çok sayıda vatandaş şehitlerinizin mezarına karanfil bıraktılar.  Etkinliğin devamında Alaadin Camii ve cami önünde  öğle namazı kılındıktan sonra şehitlerimizin ruhları için mevlid-i şerif okundu  ve yemek ikram  edildi. Ardından Halk Eğitim Merkezi Salonunda  15 Temmuz destanı fotoğraf sergisi düzenlendi. Silifke kaymakamı Şevket Cinbir burada yaptığı konuşmasın da birlik beraberlik çağrısında bulundu. Kaymakam Şevket Cinbir  konuşmasının devamında   Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.  3 yıl önce yapılan bu darbe girişiminde halkı korumak için kullanılması gereken tankların sivillere çevrildiğini gördük. Korkusuz olan Türk halkı tankların paletlerinin altında ezilmeyi düşünmeden tankların üzerine gitmişlerdir.  Türkiye’nin geleceği için şehit ve gazi olan birçok kardeşlerimiz olmuştur. Türk milleti görev kendisine düştüğünde söz konusu vatan olduğunda ve  göreve davet edildiğinde görevden kaçmayıp cepheye koşmasını bilen bu vatanın birliğinde dirliğine göz dikmelere karşı her zaman cevabını vermeye hazırdır. 15 destanı yazan aziz şehitlerimizi  kahraman gazilerimizi   15 temmuz hain girişimine karşı omuz omuza vermiş gönül gönüle olmuş herkese buradan teşekkür ediyorum. Silifke de 15 temmuz darbe girişimiyle başlayan  gün Silifkeli insanlar sokakları, caddeleri,  Göksu parkını  rengârenk sabaha kadar allara boyamıştır.  Çekile bildiği kadar fotoğrafları gördük biz yansıyan fotoğraflarda istenildiğini yapamamışız. Karelere sığamamışız kareler bizi almamış Silifke’de ki demokrasi nöbetlerinde yaşananlar   Silifke’deki demokrasi yürüyüşü yeterince resmedilememiştir.  Umuyorum ki hafızalarımızdaki resimler silinmez ve hep canlı kalır.  Allah bir daha 15 Temmuz darbe girişimi  göstermesin.  Biz dik duracağız bu millete dışarıdan saldırıla bileceği gibi içeriden de  kurdukları tuzaklarla saldırıla bileceğini  unutmadan hafızamızı  taze tutacağız  bu toprakların azizliği  üzerine bizi parçalamak isteyenlere bir çakıl taşı dahi aldırmadan Türkiye Cumhuriyetini İlelebet  sonsuza kadar taşıma kararlığımızı sürdüreceğiz.” dedi.   Akşam  yapılacak programda Şehir stadyumundan Anıta kadar yapılacak olan yürüyüşte   vatandaşlar 15 temmuzu kutlayacaklar.



 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36