Silifke’de 400 kiloluk köpekbalığı yakalandı

Mersin’in Silifke İlçesinde Yetkin Balıkçılığı ait trolle dün gece Akdeniz açıklarında yakaladıkları 4 metre ve 400 kilogramlık köpek balığını, balık pazarında sergilendi.

Silifke’de 400 kiloluk köpekbalığı yakalandı

HABER: ATİKE CEYLAN

Yetkin Balıkçılık sahibi Mutlu Yetkin’in trolüne gece yarısı takılan camgöz cinsi köpek balığını 7 kişilik bir ekibin yaklaşık 4 saat süren çalışmasıyla yakaladıklarını söyledi.

Balık pazarında sergilenen ve Silifke İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gün ve teknik ekip tarafından cinsi incelenen camgöz cinsi köpek balığının çok büyük bir maddi değerinin olmadığı fakat kanser hastalarına iyi geldiği için Antalya ve Mersin’e gönderilecek.

Vatandaşların ilgiyle izlediği köpek bağlığını bir süre hatıra fotoğrafları çekildikten sonra Balıkçı pazarında gazetecilere bir açıklama yapan Yektin Balıkçılık sahibe Mutlu Yetkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu balık 4 metre uzunluğunda 400 kilo ağırlığında Yeşilovacık açıklarında 400 metre derinlikte kendimize ait trol teknesi ile yakalandı. Bu kadar büyüklükte pek nadir çıkan bir balık. Trol teknesini ağırlığı ile durdurdu,  biz arabaya bindirişi ve indirişi vinçle yaptık. Bu balık yenir türü bunu Mersin veya Antalya' ya göndereceğiz,  alıcıları hazır genelde bunu Kanser hastaları istiyorlar kanser tedavisinde faydalı olduğu söyleniyor. Denizde hastalık taşımayan tek balık olduğu biliniyor o yüzden onun için özellikle Kanser hastaları bize söylüyorlar köpek balığı köpek balığı olduğu zaman  ayırıyoruz ve faydasını gördüklerini söylüyorlar” dedi.

Gece trolde eleman eksikliği nedeniyle trolle balık avına çıkan ve ağına bu köpek balığının takıldığını söyleyen Soner Yetkin ise, “İlk kez balığı çıktım şansıma 400 kilo köpek balığı çıktı. Balık denizde o kadar ağır ki trolü durdurdu o derece diyebiliriz. Yakaladıktan sonra hemen Mutlu Yetkin’i aradım. Sabahta balık pazarına getirdik ve işte sizlerde görüyorsunuz” dedi.

Silifke İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gün ise, “Hexanchus Griseus alt solungaçlı köpek balığı boz camgöz gibi adlandırılabilir. Boyları 5 metre kadardır. 8 metre olanlarına da rastlanmıştır. Ayırt edici özellikleri 6 ya da 7 yarıkları olmasıdır. Gövdeleri mekik biçimindedir. Yaşayan köpek balıklarının en ilkelidir ve jura devrinden kalma bir çok benzerlik sergilerler. Genellikle balıklarla beslenirler. İnsanlar için tehlikeli olabilirler. Gençleri kıyıya yakın ergin olanları derinlerdedir. Gündüzleri deniz tabanında dinlenip geceleri avlanırlar. 1500 metre derinliklere kadar inerler. Yüzeyde de bulunurlar. Eti insanlar için zehirlidir. Ülkemiz sularında ve atlas okyanusunda mevcuttur” dedi.

 Vatandaşlar köpek balığı ile hatıra fotoğraf çektirme telaşına girdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36