Silifke’de Gaziler Günü anıldı

Gaziler ve aileleri ile kahvaltıda bir araya gelindi, Atatürk Anıtında anma etkinliği düzenlendi.

Silifke’de Gaziler Günü anıldı

Gaziler ve aileleri ile kahvaltıda bir araya gelindi, Atatürk Anıtında anma etkinliği düzenlendi.

Silifke Kaymakamlığı 19 Eylül Gaziler günü dolayısı ile Göksu otelde gaziler ve aileleri ile kahvaltı programı ardından Atatürk Anıtında anma etkinliği düzenledi.  Atatürk Anıtına Silifke Kaymakamlığı ve Silifke Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunulmasıyla başlayan programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi. Gaziler günü anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Güneydoğu Gazisi Emekli Albay Mustafa Kalın yaptı. Kalın konuşmasında, “ Sakarya muharebesinin kazanılmasına müteakip başkomutan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 19 eylül 1921 yılında Mareşallik ve Gazilik unvanı verilmiş bu vesile ile bugün "gaziler günü" olarak addedilmiştir” dedi.

Bu günün Türk kahramanlarının, cesaret ve fedakarlıklarının büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı bir gün olduğunu ifade eden Kalın, “ Sevgili kader arkadaşlarım, bizler büyük önder Atatürk’ün yaşayan birer temsilcileriyiz. Bizler, şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarıyız. Gururla taşıdığımız gazi unvanı Ata’mızdan intikal eden en büyük mirasımızdır. İnanıyoruz ki, kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük Türk milletinin kahraman evlatları tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Bu sebepten dolayıdır ki biz gaziler Türk istiklal ve cumhuriyetinin ebedi bekçisiyiz bu karar sarsılmaz irademizin değişmez ifadesidir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetimizi ve geleceğimizi sizlere emanet etmiştir. Sizlerin de atamıza ve büyük Türk milletine yaraşır bir şekilde durmadan çalışarak, ilim ve irfanla bu yüce devleti layık olduğu seviyeye getireceğinize ve gerektiğinde canınız pahasına koruyacağınıza inancımız tamdır. Şehitlerimiz ve gaziler olarak bizler bu güzel vatanı sizlere teslim ederken Türk gençliğinden yegane beklentimiz de budur.

Sözlerime son verirken başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurunda saygı ile eğilir şükranlarımı sunarım. Bu anlamlı günümüzde yanımızda olan tüm katılımcılara teşekkür eder iyi günler dilerim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36