Silifke’de Ruslarla sahil temizliği

Silifke’de Ruslarla sahil temizliği

Silifke’de Ruslarla sahil temizliği

Silifke Belediyesi tarafından organize edilen sahil temizliği Taşucu-Kum mahallesi deniz sahilinde gerçekleştirildi.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Yapımı devam eden  Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesinde çalışan Ruslar ile Silifke Belediyesi Temizlik İşleri Çalışanları ve Türk vatandaşlar, Silifke ilçesine bağlı Taşucu-Kum Mahallesi sahilinde davul eşliğinde temizlik çalışması yaptı.

Etkinlik kapsamında plajdaki çöpler toplanarak farkındalık oluşturuldu. Korona virüs önlemleri çerçevesinde gerçekleşen etkinliğin katılımcıları, tıbbi maske, eldiven ve dezenfektan gibi kişisel koruyucu donanımları kullanıldı.

Göksu Deltası sınırları içerisinde yer alan Kum mahallesi sahilinde çevre temizliği yapan vatandaşlar, sahilden plastik, cam ve çeşitli atıklar topladı.

“Akkuyu NGS çalışanı Rus vatandaşlarımızla birlikte bugün Kum Mahallemizin sahilinde çevre temizliği çalışması gerçekleştirdik” diyen Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Daha önce bu temizlik çalışmasını yanan ormanlık alanlarımızda gerçekleştirmiştik. Vatandaşlarımıza duyarlıkları adına teşekkür ediyorum. Silifkeli hemşehrilerimden ve dışarıdan gelen misafirlerimize çöplerini çöp konteynırlarına atmalarını rica ediyorum.  Silifke Türkiye’nin cennet köşelerinden bir yerdir. Kuş Cenneti, turizmi, kültürü ve sahilleri ile dünyanın cennet köşelerinden bir yerdir. Silifke’mizi hak ettiği yere getireceğiz. Rus vatandaşlarımız başta olmak üzere etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Akkuyu Nükleer A.Ş Teknik İşler Direktörü Aleksandır Parfenov ise, “Biz Rusya’da böyle etkinlikleri yapıyoruz. Bugünde Kum Mahallesinde çok güzel bir etkinlik yapıyoruz. Silifke’de birlikte yaşıyoruz. Ve yaşadığımız yerleri birlikte temiz tutmalıyız. İki Kültür aynı yerde yaşıyorlar. Bunun için buraların temizlenmesi adına çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik” diye konuştu.

Düzenlenen etkinliğe Akkuyu Nükleer A.Ş Teknik İşler Direktörü Aleksandır Parfenov, Akkuyu Nükleer A.Ş İnsan Kaynakları Direktörü Andrei Pavliuk, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok,

 Başkan Yardımcıları Enes Buğra Genç, Emine Can, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, MHP Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay, belediye temizlik işçileri ile birlikte Türk ve Rus vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36