Silifke’de Zimem defteri geleneği ile borçlar siliniyor

Silifke’de Zimem defteri geleneği ile borçlar siliniyor

Silifke’de Zimem defteri geleneği ile borçlar siliniyor

Türkiye Diyanet vakfı Silifke şubesi İlçe Merkezindeki bir bakkalın veresiye defterini satın aldı. Vakfın Şube Başkanı Silifke Müftüsü Mustafa Atilla, Mukaddem Mahallesi'nde bir bakkaldaki veresiye defterinde bulunan yazılı tüm borçları kapattıklarını söyledi.

Atilla, Silifke İlçe Müftülüğünün ile Türkiye Diyanet Vakfı Silifke şubesinin Osmanlı'nın "Zimem Defteri" geleneğini sürdürme adına böyle bir hayra vesile olduğunu belirterek, “Mahalle sakinlerinin bakkaldaki borcunu kapatma kararı aldık. Mahallelinin bakkala olan 10.700 lira tutarındaki borcunu Ramazan hürmetine ödedik, veresiye defterini satın aldık. Burada yaşayan mahalle halkının bu bakkala borcu kalmadı. Ramazan ayının Oruç ve Kur’an ayı olduğu kadar yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu da belirten Müftü Atilla ihtiyaç sahibi ailelerin bakkal borçlarını kapattık” dedi.

Bakkal dükkanı işleten Mehmet Uygun ise, "Türkiye Diyanet vakfı Silifke şubesi bakkalıma geldi, zimem defteri uygulamasını yaptı. Mahalle sakinlerinin borçlarını kapattı. Borçlarını uzun süredir kapatamayan fakirlerimiz vardı. Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36