Silifkeli kadınlar Ankara'da

Silifkeli kadınlar Ankara'da

Silifkeli kadınlar Ankara'da

 Kadınların seçme ve seçilme haklarını kazanımının 83. Yıl dönümünü dolayısıyla CHP tarafından Ankara Arena'da 50 bin kadın ile gerçekleştirilen ‘Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması’ etkinliğine, Silifkeli kadınlarda yoğun ilgi gösterdiler.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı toplantıya kadınlar büyük ilgi gösterirken, Silifke ilçesinden de yoğun bir katılım gerçekleşti. Kendi araçları ve yakınlarıyla giden kadınlar haricinde iki dolu otobüs Ankara’ya akşam saatlerinde hareket ederek, Arena’da gerçekleştirilen Kadın buluşmasına katıldı.

 

“Kadınım, Hakkım var. Yaşam benim, Seçim benim. Ben Seçerim” sloganı ile düzenlenen buluşmada seçilmiş kadınlar, sivil toplum örgütlerinden temsilciler ve anneler de konuşmalar yaptılar.

 

‘HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

CHP Silifke Kadın Kolları Başkanı Şerife Yörükçü, “Bu sadece CHP'nin bir kadın toplantısı değildi. Siyasi görüşü, etnik kimliği, tercihi ne olursa olsun bütün kadınlarımız buradaydı ve güzel bir görüntü oluştu. Etkinlikler dolu dolu ve Genel Başkanımızda güzel konuşmalar gerçekleştirdi. Tarihinde belki bir ilk olacak bu buluşma, tüm kadınların sesinin olacağı, duygularının yansıyacağı bir etkinlik oldu. Buluşma sloganımız "Kadınım hakkım var", "Ben seçerim" olup her şeyimizi, partimizi, geleceğimizi, kıyafetimizi biz seçeceğiz ve biz seçileceğiz oluşturdu. Haklarımıza sahip çıkacağız, haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

 

‘VAR OLMAYA VE BİR ARADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

"Biz kadınlar daha fazla ölüm, daha fazla acı, daha fazla yangın ve şiddet istemiyoruz" diye açıklamasını sürdüren CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şerife Yörükçü, ‘Buradayız çünkü savaşa karşı barışı, baskı, şiddet ve zora karşı da özgürlüğü ve demokrasiyi, adaleti ve eşitliği savunuyoruz. Ölümlerin bizi birbirimizden daha uzağa savurmaması için, çocuklarımız ve çocukluğumuz savaşlara kurban gitmesin diye 'barış’ istiyoruz. Türk kadınına verdiği değeri sosyal yaşamın her alanında gösteren Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yapılan hukuki düzenlemelere ve alınan onca yola rağmen; ülkemizde kadın-erkek eşitliği uygulamaları açısından bugün varılan nokta ne yazık ki dünyanın çok gerisinde kalmıştır.

 

Ülkemizde; kadın istismarı, kadınlara uygulanan şiddet, erken yaşta evlilikler, cinsiyet ayrımcılığı hala kanayan yara olmaya devam etmektedir. Bizler, nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın, yaşamın her alanında eşit koşullarda yer alması için birlikte çalışmak ve yaralarını sarmak için bir arada olmaya devam edeceğiz’ dedi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36