Sömek halkı çaresiz: Yetkililerden yardım bekliyor

Sömek halkı çaresiz: Yetkililerden yardım bekliyor

Sömek halkı çaresiz: Yetkililerden yardım bekliyor

 

Atike Ceylan \ Silifke

 

Arazilerinin ortasından geçen kanaldan sızan su nedeniyle bahçeleri su altında kalan mahalle halkı, “Bizi bu bataklıktan kurtarın yoksa tarım yapamayacağız” diyerek devlet büyüklerinden yardım bekliyor.

 

Mersin’in Silifke ilçesine Bağlı Sömek Mahallesi mahallelerinin ortasından geçen kanalın 60 yıldır bakım görmemesi nedeniyle tarla ve bahçelerinin su ve çamur içinde olduğunu belirtip, “Bu kanalın bakımsızlığı nedeniyle tarlalarımız bataklık halinde sebzelerimiz çürüdü, ağaçlarımız kurudu, allahrızası için bu derdimize derman olacak bir muhatap kurum istiyoruz. Kime gitsek bizim alanımız değil diyor. Bu konuda Sayın bakanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdan yardım bekliyoruz” diye konuşup seslerini duyurmak istediler.

 

 

1960 yılında yapılan kanalın hiç bakım almadığını belirten mahalle halkı, kanalın görünen kırık ve çatlaklarını kendi imkanları ile tamir ettiklerini fakat kanalın tabanında ve kenarlarında olan kırıklardan akan sızıntının önüne geçemedikleri için bahçelerine ekim ve dikim yapamadıklarını belirterek, “Biz yıllardır derdimize çare bulamadık Bizim bu kanalımız1960 yıllarda yapılmış zamanla bakım olmadığı için yağan yağmur ve akan selden tıkanmış, kanal boyunca tıkanan yerleri onardık açtık fakat kanalın bitiş noktasına gelindiğinde 1 -1,5 metrelik kanal 10-20 santime kadar düşüyor. Mil dolmuş içi. Bu nedenle de gelen su tarlalarımıza yola ve bahçelerimize taşıyor. Bu kanalın altında yaklaşık 3 bin dönüm arazimiz var. Burada Erdemli ve Silifke’den gelen vatandaş yazın yaylalık sebzesini dikiyor. Yine meyve ağaçları yetiştirmeye çalışıyor. Ama hal böyle olunca ne ekim ne dikim yapabiliyoruz tarlalarımız çamur içinde, suyu sürekli salarsak sürekli çamur içindeyiz ve çizmeyle bataklıkta yürür hale geliyoruz.

 

Araç sürücüleri, vatandaş, çiftçi hepimiz bu su nedeniyle reziliz

 

Acilen yapılması gereken en büyük sıkıntılı yerin yaklaşık 500 metre yer olduğunu belirten mahalle halkı, “Şuan bizlere büyük sıkıntıyı büyük sorun yaşatan yer 500 metre bu nedenle bizler hiçbir şey yapamayacak haldeyiz. İçindeki ağaçlarımız kuruduğu gibi yazın sebze dikimi de yapamayacağız. Bahçelerimizdeki ağaçlarımızı bile ilaçlama yaparken çizmelerle ağaçladık. Bir çoğu kurudu kalan ağaçlarımızı kurtarmak istiyoruz. Vardan zarar gelmez biliyoruz ama bakarsan zarar gelmez, millet susuzluk çeker bizim bu suyumuz ise bakımsızlıktan zarar veriyor” diye konuştular.

 

İmeceyle yardımcı oluruz

 “Eğer devlet bu kanala el atar tamir ettirirse bizlerde mahalle halkı olarak el birliği ile yarımcı olur ne elimizden gelen her türlü yardımı yaparız yeterki derdimize derman bulun. Bu patlaklardan akan su bizi rezil ediyor, burada bize yardımcı olanlara bizde yardımcı olur temizliğine olsun ne gerekirse yaparız. Yollarımızda bu su nedeniyle çamur ve çizmesiz yürüyemiyoruz hem kanalımızın hem yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Yapılırsa imece usulü bizde yardımcı olacağız. Araç sürücüleri, vatandaş, çiftçi hepimiz bu su nedeniyle reziliz” diye konuştular

 

 

 









 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36