Stratejik plan çalışmaları sürüyor

Stratejik plan çalışmaları sürüyor

Stratejik plan çalışmaları sürüyor

Silifke Belediyesi 2020-2024 stratejik plan hazırlık çalışmalarına devam ediyor.

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen mahalli idareler genel seçiminin ardından, Silifke ve Silifke halkına yeni dönemde etkin ve verimli hizmet sunabilmek amacıyla başlatılan ‘2020-2024 Stratejik Planı’ hazırlık çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, Stratejik Planlama ve 2020-2024 Stratejik Plan Hazırlıklarıyla ilgili çalışmaların Belediye Meclis üyelerine, sivil toplum ile kurum ve kuruluş temsilcilerine aktarıldığını ve toplantıların devam ettiğini bildirdi.

Göksu Otel’de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarında; Silifke’nin önümüzdeki beş yıllık dönemini oluşturacak çalışmalar kapsamında; belediyelerde stratejik planlamanın önemi, hazırlık süreci, durum analizi, geleceğe bakış, izleme ve değerlendirme süreçlerinden oluşan konu başlıkları ele alındı.

Koordinasyonunu Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün yaptığı toplantılarda belediye meclis üyeleri, sivil toplum ve kurum temsilcilerinden oluşan katılımcılara, planlama hakkında bilgiler verildi.

2020-2024 Stratejik Planı hazırlık çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, “Belediyemizin önümüzdeki beş yıl içerisinde belirleyecek olduğu yol haritasının stratejik plan çalışmalarına başladık. 5018 sayılı kamu mali yönetim ve kontrol kanunu uyarınca Mahalli İdareler Seçim sonuçlarından sonra ilk altı ay içinde kurumsal stratejik planın hazırlanması yasal zorunluluktur. Bu nedenle 2020-2024 stratejik plan çalışmalarını başlattık. Daha önce de söylediğimiz gibi belediyeyi birlikte yöneteceğiz anlayışı ile önce kurum çalışanlarımıza stratejik plan çalışmalarımızın başladığını duyurduk. Şu anda belediyemizde stratejik plan çalışma ekibini oluşturduk. İç ve dış paydalarımızla toplantılar yapıp görüş ve önerilerini almaya devam ediyoruz.

Başta İlçe Kaymakamımız Şevket Cinbir olmak üzere muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız, sendikalarımız ve siyasi partilerimizden bu konuda görüş ve öneriler almayı sürdürüyoruz” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36