Sur Belediye Başkanı Bilal Özkan, 5 Nisan Avukatlar Gününü kutladı

Sur Belediye Başkanı Bilal Özkan, 5 Nisan Avukatlar Gününü kutladı

Sur Belediye Başkanı Bilal Özkan, 5 Nisan Avukatlar Gününü kutladı

  

  

Başkan Özkan, 'Savunma ve hak arama görevini ifa etmek suretiyle adaletin tecelli etmesinde büyük sorumluluk sahibi olan meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyorum' dedi. 

Başkan Özkan, “5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Demokratik hukuk devletinin ve temel hak ve özgürlüklerimizin vazgeçilmez koşulu olan bağımsız ve tarafsız yargının kurucu unsurlarından savunmayı serbestçe temsil eden avukatlar; hukuki sorunların ve anlaşmazlıkların adalete ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesi, hukuk kurallarının tam olarak uygulanması, bireylerin hak ve özgürlüklerinin korunması ve hukuk devletinin işlerliğinin sağlanması bağlamında yaşamsal bir önem ve değere sahiptir. Hukuksal bilgi ve deneyimlerini kişilerin yararlanmasına sunarken, aynı zamanda, adaletin gerçekleşmesine hizmet eden, insan haklarına saygılı, demokratik bir hukuk devletinin en önemli göstergelerinden olan savunma hakkını gerek kurumlar gerek bireyler adına büyük bir özen ve sorumluluk bilinciyle yerine getiren avukatlarımız aynı zamanda, kamu hizmeti yönü ağır basan bir mesleği ifa etmektedirler. Bu vesile ile Avukatlarımızın gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79