Suriyeli ve Türk Öğrenciler Afrin’deki Askerlere Moral Mektubu Gönderdi

Suriyeli ve Türk Öğrenciler Afrin’deki Askerlere Moral Mektubu Gönderdi

Suriyeli ve Türk Öğrenciler Afrin’deki Askerlere Moral Mektubu Gönderdi

Silifke Cumhuriyet İlkokulunda okuyan Suriyeli ve Türk toplam 203 öğrenci Suriye’de görev yapan Türk askerlerine moral mektubu gönderdi.

Her yaştan öğrencinin gönderdiği resimli mektuplarda çocuklar, hem kendilerinden bahsetti hem de şiir, şarkı ve övgülerle onlara sevgilerini gönderdi.

Burada konuşan okul müdürü Nuran Ada , ‘’Okulumuz öğrencilerinin çoğunluğunun Suriyeli öğrenciler olması sebebiyle memleketlerini  onlara tekrar memleket yapmak için Afrin’de mücadele edip, başarıya ulaşan Kahraman Mehmetçiğimize ulaştırılmak üzere yazmış oldukları mektupları ve yapmış oldukları resimleri bu küçük kutulara koyarak göndermek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Sevgilerini bu küçük kutulara doldurdular ama bizler biliyoruz ki ulaştığı noktada bu sevgi seli çok büyük bir anlam ifade edecektir. Bizler bu sevginin ve gururun varacağı yere ulaştırılması hususunda ancak vesile olacağız. Bizleri yalnız bırakmadınız. Öğrencilerin yaşadıkları coğrafyanın tarihi ve gündemi hakkında farkındalık ve hassasiyet kazanmalarını sağlamak; vefa, minnet,onur, gurur,empati, sorumluluk,saygı gibi duyguları güçlendirerek değerler eğitimine katkıda bulunmak ve teknolojinin gölgesinde kalan mektup yazma kültürünü taze tutarak dünya barışını sağlamak, cephede olmak ve cephedekilere destek vermek bizleri medeniyete bir adım daha yaklaştıracaktır. Bu cennet vatanın evlatları olarak bizler Mehmetçiklerimizi her daim gurur, minnet, vefa ve dua ile anıyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Gazilerimize de şifalar temenni ediyoruz.’’ Dedi

Suriye’deki askerlere iletilmesi için mektuplar kolilere konularak dualarla İskenderun da bulunan 39. Mekanize Piyade Tugayı General Şükrü Kanatlı Kışlası İstihbarat Şube Müdürlüğüne gönderildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36