Taş Köprü Sapasağlam

Taş Köprü Sapasağlam

Taş Köprü Sapasağlam

Kaymakam Cinbir, “Taş köprümüz yapılan ve yapılacak tüm köprülerden daha sağlamdır”

ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

Silifke İlçesinde Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ile Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut taş köprü konusunda farklı açıklamalar yaptı.

Kaymakam Cinbir,  taş köprünün sapasağlam olduğunun altını çizerken, belediye başkanı Turgut ise köprünün yıkılma tehlikesi altında olduğunu ve her an yıkılabileceğini söyledi.

Silifke ilçesinde Taş köprünün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve her an yıkılabileceğini iddia eden Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Yetkili kurumlar tarafından iki yıl önce bize gönderilen resmi bir yazıda taş köprünün ayaklarının zayıflaması nedeniyle yıkılma tehlikesi bulunduğu bildirildi. Şuan yıkılma tehlikesi bulunuyor böyle büyük bir sorumluluğu belediye olarak üzerime alamam. Bu nedenle Allah korusun orada her an bir felaket olabilir” dedi.

Bu nedenle 4. köprünün yapımına başladıklarını ve köprünün şuanda ağır vasıtaların geçişine yasaklandığını iddia eden Başkan Turgut, “Elimiz böğrümüzde yıkıldı yıkılacak endişesi yaşıyoruz. Sadece can kaybı değil 2 bin yıllık tarihimizde yok olacaktır” dedi.

 
Konu hakkında görüşünü aldığımız Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise Taş köprünün restorasyonunun yapılacağını, bu aşamada çalışmaların devam ettiğini, restorasyon sırasında  trafik akışı ile ilgili bir çözüm bulunacağını ve restorasyon bitince taş köprünün trafiğe kapatılmayacağını söyledi.

Kaymakam Cinbir, “Karayolları tarafından yapılacak olan restorasyon çalışmalarının yapımı sırasında trafik akışı düzenlenecek.  Taş köprünün şuan için sağlamlığı tartışılamaz. Restore edilecek. Restorasyon bitince de trafiğe açık olacak. Taş köprü ilçedeki diğer köprülerden hatta belki yapılacak  köprüden de sağlam dimdik ayakta ve hizmet veriyor . Taş köprünün restorasyonundaki  amaç sağlamlaştırmak  değil,  köprü sağlam değil demek yüzyıllarca ayakta olan köprüyü yapanlara haksızlık olur.  Köprüyü bir tarihi eser olarak orijinal haline getirmek, sonradan yapılan yapıyla uyuşmamış  fazlalıkları temizlemek, Göksu 'ya kattığı güzelliği ortaya çıkarmak için restore edeceğiz. Restorasyonun yeni yapılan köprü ile alakası yok. O köprü yapılmasa da Taşköprü restore edilecektir. Yeni yapılan köprü ile ilgili iddialar inceleniyor. Bir yanlışlık veya eksiklik tespiti halinde ilgili kurumlar gereğini yapar. ” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36