TOROSLAR HEP BİRLİKTE HAREKETE GEÇİYOR

TOROSLAR HEP BİRLİKTE HAREKETE GEÇİYOR

TOROSLAR HEP BİRLİKTE HAREKETE GEÇİYOR

 

 

Başkan Yılmaz; "Daha Sağlıklı Çevrede Yaşamayı ve Hareketli Yaşama Farkındalık Oluşturmayı Amaçlıyoruz"

Toroslar Belediyesi, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası'na bu yıl da spor aktivitelerinden doğa yürüyüşüne ve arabasız gün etkinliğine kadar bir dizi programla eşlik ediyor.

2021 yılı teması "Sürdürülebilir Ulaşım; Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik" olan hafta kapsamında etkinlikler; 16 Eylül Perşembe günü Yunus Emre Kültür Merkezi'nde belediye personeli arasında düzenlenecek "Masa Tenisi ve Dart Turnuvası" ile başlayacak.

Gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmak ve hareketli yaşama farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliklerde özel sporcular da unutulmadı. 17 Eylül Cuma günü saat 17.00'da Nevin Yanıt Atletizm Sahası'nda özel sporcularla farkındalık etkinliği yapılacak.

"Arabasız Gün Etkinliği ve Doğa Yürüyüşü Düzenlenecek"

Belediye, Avrupa Hareketlilik Haftası'na; 18 Eylül Cumartesi günü saat 10.00'da Demirtaş Mahallesi'nde yapılacak "Arabasız Gün Etkinliği", 19 Eylül Pazar günü saat 10.00'da Yeniköy Mahallesi'nden başlayıp Aladağ Mahallesi Kızılgeçit Köprüsü'nde tamamlanacak "Bisiklet ve Yürüyüşle Toroslar'ı Keşfet" etkinliği ile devam edecek.

"Bisiklet ve Yürüyüşle Toroslar'ı Keşfet" etkinliğine katılmak isteyenler için 19 Eylül Pazar günü saat 09.00 da Toroslar Belediyesi ana hizmet binası ile Toroslar Kaymakamlığı önünden servis kaldırılacak.

Belediye, Avrupa Hareketlilik Haftası'na; 20 Eylül Pazartesi günü saat 15.00'da Korukent Mahallesi'nde bulunan Toroslar Belediyesi Şehit Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek Kreş ve Gündüz Bakım Evi yanında oluşturulan kros parkur alanında düzenlenecek "Kros Etkinliği", 21 Eylül Salı günü saat 09.00'da Toroslar Belediyesi ana hizmet binası önünde düzenlenecek "Bisiklet Farkındalık Sürüşü", saat 16.00'da Halkkent Mahallesi'nde bulunan Devlet Bahçeli Parkı'nda "Bisikletli ve Koşarak Oryantiring" ekinliği ile saat 18.00'da Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi'ndeki Mehmetçik Parkı'nda gerçekleştirilecek "Tartan Pistte Yürüyüş" etkinliğiyle damga vuracak.

Program; 22 Eylül Çarşamba günü saat 14.00'da Yunus Emre Kültür Merkezi'nde organize edilecek "Sporun Mutfağındakiler" paneli ile taçlanacak. Panelde, olimpiyatlarda kentimizi ve ülkemizi temsil eden sporcular Tuğçe Şahutoğlu (Çekiç Atma), Ersu Şaşma (Sırıkla Atlama), Tuğba Şenoğlu (Voleybol) ve Beren Yeşilırmak (Voleybol), sporseverlerle buluşacak.

"Avrupa Hareketlilik Haftası Ulusal Ödülünü Aldık"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar Belediyesi olarak iki yıldır katılım gösterdikleri 'Avrupa Hareketlilik Haftası' etkinliklerinin bu yıl da Toroslar'da dolu dolu geçeceğini söyledi.

2019 yılında çevreci ve sağlıklı toplum çalışmalarıyla 'Avrupa Hareketlilik Haftası Ulusal Ödülüne’ layık görüldüklerini de hatırlatan Başkan Yılmaz; "Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası'na bu yıl da katıldık. Avrupa Birliği Komisyonu’nun kentlerde hareketliliği artırmak ve belediyelerin kalıcı tedbirler almasını teşvik etmek amacıyla düzenlendiği hafta kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Spor yapmayı, yürümeyi ve bisiklete binmeyi özendirici bir dizi etkinliklerle Toroslarımızda hareketli yaşama farkındalık oluşturacağız. Bu organizasyonda yer almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Etkinliklerimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79