Türk Polis Teşkilatının 173. yıl dönümü kutlandı

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Silifke’de de düzenlenen törenle kutlandı. Polis Haftası ilk gün Polis Ormanına ağaç dikimi ile başladı.

Türk Polis Teşkilatının 173. yıl dönümü kutlandı

Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan kutlama programı kapsamında, İlçe Emniyet Müdürü Ali Kemal Arda, Atatürk Anıtı’na Çelenk sundu.

Programın ardından Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törenle devam etti. Burada Silifke Emniyet Müdürü Ali Kemal Arda, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Müdür Arda,  "Şanla, şerefle yazdığı 172 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, 173. Kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, Dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Türk Polisi, çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmelere açık olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendisini yenilemiştir. Emniyet Teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi bir çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bizler bu görevi yerine getirirken, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Çünkü; Adalete dayanmayan güç zorbalıktır, zalimliktir; Hukuk Devletinde Polis adalete dayanan bir kuvvettir. Onun için zalim değildir. Adaletlidir, Korkulan değil, güvenilen bir güçtür. Hukuk Devletinde hiçbir zaman kaba kuvvet, zorbalık yoktur. Kimse kabadayılıkla, Efelikle kendisine, başkasının hakkı üzerine dayalı bir hayat kuramaz. Eğer birileri böyle bir yaşamı bu toplum içerisinde yapabiliyorsa, toplum o zaman devletin otoritesinden, varlığından endişe eder ve " Nerede bu Devlet" diye aramaya başlar. Bizim en başta gelen görevimiz devleti aratmamaktır. Devletin her kesiminde her köşede var olduğunu hissettirmektir. Çünkü Kuruluş amacımız budur. Türk Polisi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir. Polisin olayları önlemesi, suçluların   yakalanabilmesinde halk desteğinin önemi büyüktür. Polis Vatandaş diyalogu ne kadar iyi olursa, başarıya o denli ulaşılacağının bilinmesi gerekir. Kendi huzuru ve dolayısı ile hepimizin huzuru için halkımız Polise güvenmeli ve yardımını esirgememelidir. Daha güzel yarınlar için Polis Vatandaş el ele olmalıdır.

Teşkilatımızın 173. Kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Silifke ilçemizde de büyük bir coşku ve çeşitli etkinliklerle hep birlikte gururla kutlamanın mutluluğunu tadarak, bu vesile ile Devletimizin ve Milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden arkadaşlarımızın aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevli başında olan mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum"  dedi.

 

Program Emniyet teşkilatının geçmişi ve bu günü ile ilgili sinevizyon gösterisi, sunumu yapılırken, günün anlam ve önemine yönelik şiirler okundu. Ardından Silifke Emniyet Müdürü Ali Kemal Arda, tebriklerin kabulünü makamında kabul etti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36