Ülkü ocakları Mersin il Başkanlığı ilçelerde Sokak Kütüphanesi Kurdu

Ülkü ocakları Mersin il Başkanlığı ilçelerde Sokak Kütüphanesi Kurdu

Ülkü ocakları Mersin il Başkanlığı ilçelerde Sokak Kütüphanesi Kurdu

 

 

Ülkü ocakları Mersin il Başkanlığı

Mersin ve ilcelerinde okuma alışkanlığının artırılması amacıyla vatandaşların yoğun olarak bulunduğu park ve bahçelere Kütüphane haftası dolayısı ile"Sokak Kütüphaneleri" kurdu. Ülkü ocakları Mersin il Başkanı murat sezer yaptığı açıklamada, kütüphanelerin 24 saat boyunca açık olacağını ve isteyen herkesin ücretsiz faydalanabileceğini söyledi. Sokak kütüphanelerinin bilginin paylaşılmasına katkı sağladığını dile getiren sezer, "Amacımız Mersin'de, insanların dinlendiği park ve bahçelerde sokak kütüphaneleri oluşturarak boş zamanlarını kitap okuyarak geçirmelerini sağlamak." dedi. Kitap okumanın soylu bir erdem olduğunu vurgulayan Sezer, şunları kaydetti: "Okuyan insan bilir ve anlar. Okuyan insan aynı zamanda kavrar.

Ülkü Ocakları İlim ve İrfan Yuvasıdır.

Kütüphane haftası vesilesiyle

Mersin Ülkü Ocakları olarak, şehir merkezimizin ve ilçelerimizin muhtelif yerlerine Sokak Kütüphaneleri yerleştirdik.

Her an farklı bir gelişmenin ve değişimin yaşandığı bilgi ve teknoloji çağında,

bilginin sahip olunabilecek en büyük güç kaynağı olduğu inkar edilemez bir gerçektir. "Edebiyat" ve "okuma alışkanlığı" kavramlarının, çağımızın en temel kavramları arasında yer aldığını düşünüyoruz ve toplumumuzun muasır medeniyetler üzerine çıkarılması ülküsünde en gerekli, en tesirli vasıta olarak "kitabı" görüyoruz.

Başta Türk gençliğinin olmak üzere kitabı ve bilgiyi, milletimizin günlük yaşamının bir parçası haline getirme amacıyla oluşturduğumuz Sokak Kütüphanelerimizin; okuyan, araştıran, düşünen, yorumlayan, milli ve ahlaki duygularla kendini donatmış Türk milleti ideali için önemli bir adım olacağı kanaatiyle Mersinli hemşehrilerimize ve Türk milletine "kitap" dolu bir yaşam diliyoruz.

" Ülkü Ocakları Mersin il Başkanı Murat Sezer dolaplar şeklinde kentin farklı noktalarına kurulan kütüphanelerden vatandaşların istediği kitabı okumak için evine de götürebileceğini bildirdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36