Ülkü Ocaklarından resim sergisi

Ülkü Ocaklarından resim sergisi

Ülkü Ocaklarından resim sergisi

 

 Ülkü Ocakları Silifke İlçe Başkanlığı tarafından Hocalı Katliamı’nın yıl dönümü dolayısıyla  Silifke Anıt Meydanında resim sergisi açıldı Resim sergisine, MHP Silifke  İlçe Başkanı Levent Nogay, Cumhur İttifakı Silifke Belediye Başkan adayı Mücahit Aktan, Cumhur ittifakı Silifke belediye meclis üyeleri adayları, AK Parti Silifke İlçe teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Silifke Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Murat Sezer, serginin açılışında yaptığı konuşmada, ‘’ Hocalı’da soydaşlarımızın yaşadıkları insanlık tarihine kara bir leke, bir soykırım, bir katliam olarak geçen bu olay hiçbir zaman unutulmayacaktır.1992 yılının 26 Şubat günü Azerbaycan’ın Karabağ bölgesine bağlı Hocalı kentine Rusya’nın desteği ile giren Ermeni eşkıyaları tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Pulcu, ‘’ Toplar, tanklar ve zırhlı araçlarla saldırarak bir insanlık sucu olan Türk katliamını gerçekleştirdiler. Bu saldırılarda 613 Türk katledildi. Bunlardan 106 tanesi kadın, 83’ü çocuktu.Burada katledilenler, soykırıma uğrayanlar Türk’tür. Ne acıdır ki, günümüzde halen aynı ellerDoğu Türkistan’daki kardeşlerimizin canlarına kast etmekte, onları yurtlarından çıkartma gayretindedir. Halkımızın hafızasının tazelenmesi ve günümüz olaylarına bu açılardan yaklaşabilmesi adına bu sergiyi düzenledik. Bu vesile ile Hocalı’da şehit düşen soydaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum’’diye konuştu.Konuşmaların ardından resim sergisi gezildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36