ULUSLARARASI GÖÇ ÖRGÜTÜ’NÜN KURACAĞI GIDA KURUTMA TESİSİ BÜYÜKŞEHİR’E HİBE EDİLECEK

ULUSLARARASI GÖÇ ÖRGÜTÜ’NÜN KURACAĞI GIDA KURUTMA TESİSİ BÜYÜKŞEHİR’E HİBE EDİLECEK

ULUSLARARASI GÖÇ ÖRGÜTÜ’NÜN KURACAĞI GIDA KURUTMA TESİSİ BÜYÜKŞEHİR’E HİBE EDİLECEK
BÜYÜKŞEHİR’İN İŞBİRLİĞİ İLE KURULACAK TESİSTE KADINLAR İSTİHDAM EDİLECEK
TESİS İÇİN İYİ NİYET SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
BAŞKAN SEÇER: “400 BİN MİSAFİR BARINDIRAN MERSİN İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE”
Başkan Seçer, Uluslararası Göç Örgütü işbirliği ile kurulacak olan ‘Gıda Kurutma Tesisi’ için İyi Niyet Sözleşmesi’ni imzaladı. Uluslararası Göç Örgütü tarafından Mersin Hal Kompleksi içerisinde kurulacak ve sonrasında Büyükşehir’e hibe edilecek olan tesis ile insanları tarıma yönlendirmek ve geçici misafir statüsündeki kadınlar başta olmak üzere kentteki kadınlara gelir kaynağı oluşturmak amaçlanıyor. 
Başkan Seçer, “Uluslararası Göç Örgütü'nün özellikle tarım temalı çalışması için Mersin önemli bir hinterlant. Mersin açısından düşünürsek; 400 bin resmi ya da gayri resmi geçici misafir barındıran bir kent için son derece önemli bir proje olduğunu düşünüyorum” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM) arasında güneş enerjisi ile çalışacak ‘Gıda Kurutma Tesisi’nin kurulmasına ilişkin İyi Niyet Sözleşmesi imzalandı. Uluslararası Göç Örgütü tarafından Mersin Hal Kompleksi içerisinde 100 bin dolarlık maliyetle kurulacak olan tesis, Büyükşehir’e hibe edilecek. 
Kısa sürede yapımı gerçekleştirilecek olan tesiste 13’ü mülteci olmak üzere toplam 25 kadının istihdamı sağlanacak. Tesiste üretilen ürünlerin markalaşması, pazarlanması ve satışı için de Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin desteğinden faydalanılacak. Tesise ilişkin İyi Niyet Sözleşmesi’nde imzalar, pandemi nedeniyle video konferans olarak gerçekleştirilen toplantıda atıldı.  
“Bölgemizdeki sosyal sorunların çözümü için birçok kurumla işbirliği yapma gayreti içerisindeyiz”
Başkan Seçer, Uluslararası Göç Derneği’ne işbirliğinden dolayı teşekkürlerini ileterek, kurulacak olan tesisin Mersin için önemine değindi. Seçer, “Uluslararası Göç Örgütü'nün özellikle tarım temalı çalışması için Mersin önemli bir hinterlant. Diğer taraftan Mersin açısından düşünürsek; 400 bin resmi ya da gayri resmi geçici misafir barındıran bir kent için son derece önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Belediye olarak bölgemizdeki sosyal sorunların çözümü için birçok kurumla işbirliği yapma gayreti içerisindeyiz. Sadece bu konuda değil, birçok alanda kadın ve çocuklarla ilgili meslek edindirme merkezleri veya sosyal projelerde Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman işbirliğine hazırız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79