Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti

Körfez Ülkelerinde Şiddetli Yağışlar ve Seller

Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti

Körfez ülkelerini etkisi altına alan şiddetli yağışlar ve seller, özellikle Umman'da büyük bir felakete neden oldu. En az 18 kişi hayatını kaybetti ve birçok bölge sular altında kaldı. Komşu ülkelerde de etkili olan yağışlar, altyapıda ciddi hasarlara yol açtı.

 Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti

Körfez ülkeleri, son günlerde şiddetli yağışlar ve sel felaketi ile mücadele ediyor. Umman, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Katar ve Suudi Arabistan'ı etkisi altına alan yoğun yağışlar, özellikle Umman'da büyük bir felakete neden oldu.

Umman'da başlayan şiddetli yağışlar, sel ve taşkınlarla birlikte beraberinde birçok can kaybına ve altyapı hasarına sebep oldu. Özellikle Maskat, Kuzey El Batina, Güney Al Batina, Eş Şarkiye, Ez Zahire ve Ed Dahiliye gibi bölgeler sular altında kaldı. Umman Ulusal Acil Durum Yönetimi Komitesi, şiddetli yağışlar nedeniyle en az 18 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bu kayıplar arasında, bir araçta sürüklenen 10 öğrencinin olduğu belirtildi.

Yetkililer, selden etkilenen bölgelerde mahsur kalanların tahliyesi için Umman Kraliyet Polisi ve Umman ordusunu görevlendirdi. Meteoroloji servisi ise Musandam, Ez Zahire, El Buraymi, El Batina ve Ed Dahiliye bölgelerinde şiddetli yağış uyarısı yaparken, Muskat ve El Vusta bölgelerinde ara ara yağış beklendiğini duyurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36