Vodafone Ceo’su Deegan’dan Başkan Seçer’e Ziyaret

Vodafone Ceo’su Deegan’dan Başkan Seçer’e Ziyaret

Vodafone Ceo’su Deegan’dan Başkan Seçer’e Ziyaret

 Telekomünikasyon sektöründe 5 kıta 30 ülkede faaliyet gösteren ve gelirler bakımından dünyanın en büyük uluslararası mobil iletişim şirketlerinden biri olan Vodafone Türkiye’nin CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Colman Deegan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Başkan Seçer, Mersin’de yeni nesil bir belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçireceği projelerinden söz etti. Seçer, özellikle Vodafone’un Akıllı Kent Uygulamaları kapsamında, Mersin’i ileri teknolojiye sahip yeni projeler ve donatılar ile yönetmek istediklerini anlattı. Vodafone’un akıllı şehir uygulamaları kapsamında hayata geçirebileceği önemli projelerini de dinleyen Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak Vodafone ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Başkan Seçer, “Yeni nesil bir belediyecilik anlayışının önemli olduğunu düşünüyorum. Burada sizler gibi teknoloji firmalarına da iş düşebilir, işbirliği imkânı sağlayabilirsiniz. Akıllı kentler, bunların yönetimi gibi birçok konuda, akıllı sulamadan akıllı aydınlatmaya kadar, yerel yönetimler konusunda işbirliğine hazır bir yapınız var. Bunu memnuniyetle izledim. Umut ediyorum Mersin Büyükşehir Belediyesi ile de Vodafone arasında bu tarz işbirlikleri önümüzdeki süreçte gerçekleşir” dedi. Seçer, çok önemsediği İleri Teknoloji Kampüsü projesini de paylaştı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Vodafone Türkiye’nin CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Colman Deegan’ı makamında ağırladı. Başkan Seçer, Mersin’de yeni nesil belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçireceği projelerinden söz ederken, özellikle Vodafone’un Akıllı Kent Uygulamaları kapsamında, Mersin’i ileri teknolojiye sahip yeni projeler ve donatılar ile yönetmek istediklerini aktardı.

Ziyarete, Vodafone’un CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Colman Deegan, Vodafone Tekonolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Thibaud Rerolle ve direktörler katıldı. Verimlilik ve halkın isteklerinin ön planda tutulduğu projeler konusundaki yönetim anlayışını dile getiren Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak Vodafone ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Şirket yetkilileri de Başkan Seçer’in talebi doğrultusunda, akıllı kentlerle ilgili her alanda proje üretebileceklerini anlatırken, kendilerinin de Büyükşehir ile işbirliğine hazır olduklarını vurguladı. Yetkililer, Mersin’e önemli yatırımlar yaparak, istihdam alanları açmak istediklerini belirtirken, bu noktada Seçer’in önemli vizyon projelerinden bir tanesi olan İleri Teknoloji Kampüsü fikrini de her anlamda desteklemek istediklerini aktardı.  Seçer, İleri Teknoloji Kampüsü’nün Endüstri 4.0 çağına yakışacak, genç mucitlere yeni fırsatlar yaratacak ve bilim tarihinde iz bırakacak bir proje olduğunun altını çizdi.

Seçer: “Umut ediyorum bundan sonra çok daha süratle yol alacağız”

Başkan Seçer, yeni seçilmiş bir belediye başkanı olduğunu ve Mersin’e hizmet ettiğini vurgulayarak, “Tabii bir adaptasyon süreci. Kendi yönetim anlayışınızı belediyeye yansıtma süreci. Kısa süre içerisinde de olsa seçmenlerimize ilk etapta yapmayı taahhüt ettiğimiz bazı proje ve faaliyetlerimizi gerçekleştirme yoğunluğuyla geçti. Umut ediyorum bundan sonra çok daha süratle yol alacağız, güzel hizmetler yapacağız” dedi.

Mersin’in önemli bir kent olduğundan bahseden Başkan Seçer, “Mersin, hem coğrafi konumu, hem arsa değeri, demografisi, kültürel ve tarihi birikimi, mirası, birçok alanda ekonomik potansiyel içermesi, bir değil birçok sektörde iddialı olabilecek potansiyele sahip olması, Mersin’i çok daha önemli bir kent haline getiriyor. Ben de yeni Belediye Başkanı olarak bu bilgiler çerçevesinde, bu gerçekler ışığında, Mersin’e güzel hizmetler yapmak istiyorum” diye konuştu.

Büyükşehir-Vodafone arasında işbirliği vurgusu

Mersin’i yeni nesil bir belediyecilik anlayışı ile yöneteceklerini belirten Başkan Seçer, “Yeni nesil bir belediyecilik anlayışının önemli olduğunu düşünüyorum. Burada tabii ki sizler gibi teknoloji firmalarına da iş düşebilir. İşbirliği imkânı sağlayabilirsiniz. Vodafone da dünyanın önemli telekomünikasyon kuruluşu. Türkiye’de de önemli yatırımları var. Çok sayıda insan istihdam ediyorsunuz. Özellikle benim alanım olan yani yerel yönetimlerde, siz gelmeden bazı işbirliği yaptığınız bölgelerle ilgili incelemelerde bulundum. Özellikle akıllı kentler, bunların yönetimi gibi birçok konuda akıllı sulamadan akıllı aydınlatmaya kadar, yerel yönetimler konusunda işbirliğine hazır bir yapınız var. Bunu memnuniyetle izledim. Umut ediyorum Mersin Büyükşehir Belediyesi ile de Vodafone arasında bu tarz işbirlikleri önümüzdeki süreçte gerçekleşir” dedi.

Deegan: “Bizim akıllı çözümlerimiz var”

Vodafone CEO’su Colman Deegan, Başkan Seçer’e yeni görevinde başarılar diledi. CEO Deegan, “Çok önemli ve büyük bir görev. Elimizden gelen desteği vermek için yanınızda olduğumuzu söylemek için buradayız. Mersin çok büyük bir şehir ve bizim operasyonumuz, faaliyetlerimiz kapsamında çok önemli bir yere sahip. Biz de gelip hem sizinle tanışmak, hem de size teşekkür etmek istedik destekleriniz için. İçerisinde bulunduğumuz dönemde, özellikle ekonomi üzerindeki yoğun baskıyı, ekonomik şartlardaki bozulmayı düşünecek olursak, burada teknolojiye yardımcı olmak açısından birçok fırsatlar var. Teknoloji hem vatandaşların hayat kalitesini iyileştirebilir, hem de belediyelerdeki iş yapış biçimlerini ve işleyişleri daha verimli hale getirebilir. Bizim akıllı çözümlerimiz var. Teknoloji artık çok iyi bir noktaya geldi ve çok basit bir şekilde, çok önemli sonuçlar doğurabiliyor” dedi.

Başkan Seçer’e Vodafone’un çalışma alanları ve projeleri hakkında bilgiler vermek istediklerinden anlatan Deegan, “Bu görüşme vesilesiyle aslında sunduğumuz hizmetleri sizlerle paylaşmak da istiyoruz. Çünkü bizim yaptığımız fiziksel ve görünür işler önemli. Altyapı, kapsama ve burada istihdam yaratmak gibi. Mersin’de, bu bölgede önemli istihdam da yaratıyoruz. Ama bunların yanı sıra biz toplumla, sosyal sorumluluk projeleri ile gerek belediyeleri, gerekse de diğer işletmeleri daha verimli hale getirerek, teknolojimizle desteklemeyi de çok önemsiyoruz. Bu kapsamda bir takım çözümlerimiz var bunları sizlere tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.

Akıllı Kent Uygulamalarını anlattı

Ziyarette, Deegan, Mersin’de yatırım yapmak istediklerini anlatarak, kentte istihdamın arttırılması yönünde Başkan Seçer’in hayata geçirmek istediği projelere yönelik her türlü çalışmayı yaparak, projeler üretmeye hazır olduklarını dile getirdi. Akıllı Kent Uygulamaları kapsamında önemli bir tarım potansiyeline sahip olan Mersin’de, tarım alanındaki akıllı sulama sistemlerinden, meteorolojik erken uyarı sistemlerinin önemine ve gerekliliğine vurgu yapıldı.

Vodofone’un sosyal sorumluluk projeleri kapsamında özellikle ev hanımlarının üretime kazandırılması ve kadınların ürettikleri ürünleri internet ortamı yoluyla pazarlamaları için eğitimler verdiklerini aktaran yetkililer, Mersinli kadınları da bu eğitimlere dâhil etmek istediklerini ifade etti. Yetkililer, ayrıca 7-14 yaş grubu aralığındaki toplam 100 bin çocuğa kodlama eğitimi verdiklerini anlatarak, bu uygulama konusunda da Mersin’e gelerek Büyükşehir Belediyesi ile birlikte eğitimler vermek istediklerini ifade etti.

Ekim ve Kasım aylarında Vodafone’un seyyar-mobil tırının Mersin’e geleceğini anlatan yetkililer, Seçer’i mobil tırı ziyaret etmeye davet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79