‘Yalan Haber, Cumhur İttifakına’ yöneliktir’

‘Yalan Haber, Cumhur İttifakına’ yöneliktir’

‘Yalan Haber, Cumhur İttifakına’  yöneliktir’

 

Mersin’de yayın hayatını sürdüren  bir gazetenin internet sitesinde ve basılı gazetesinde yer alan, ‘Silifke’de Konteynır Skandalı, Savcılık soruşturma başlattı” başlıklı habere  AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt ve MHP İlçe Başkanı Levent’ en sert tepki geldi.

‘Çamur at izi kalsın’ diye yaptırılan yalan haber

 Başkan Kurt ve Nogay, haberin yalan haber olduğunu ve bu haberin Cumhur ittifakını yıpratmak adına yaptırıldığını öne sürdü.

Silifke Göksu Otel’de Silifke basınıyla bir araya gelen AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt ve MHP İlçe Başkanı Levent Nogay avukatları Gürhan Dölek aracılığıyla bir basın açıklamasında bulundu.

Başkan Kurt ve Nogay, ‘Ne savcılıkta bir ifade ne hakkımızda bir soruşturma var’ diyerek kendilerini zan altında bırakan bu haberin kesinlikle yalan olduğunun altını çizip, İddialara karşı Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı ve Silifke Belediyesinden resmi olarak alınan evraklarla cevap verip,  yalan haberi yapan ve yaptıranlarla adalet önünde hesaplaşacaklarını vereceklerini söylediler.

Toplantıda Avukat Gürhan Dölek şu açıklamayı yaptı: ““Silifke dışında faaliyetini sürdüren bir firma konteyner  ihalesini aldı. Müvekkillerim Mehmet Emin Kurt ve Levent Nogay’ın bu firmalarla uzaktan yakından Ticaret Sicil Gazetesinde de mevcut bir alakalarının olmadığı anlaşıldı. 330 adet konteynırın toplam tutarı KDV dahil 352 bin 796 liradır. Bu tutarın 270 bin lirası Bakanlıkça, geriye kalan kısmı 3 taksit olarak Silifke Belediyesi tarafından ödenmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı Muhabere Bürosunun ilgili yazısı ile UYAP sistemi üzerinden yapılan tetkik neticesinde dilekçe içeriğinde bahsedilen ve haber sitesinde yer alan haberde geçen iddialarla ilgili Levent Nogay ve Mehmet Emin Kurt isimli şahıslar hakkında yürütülen herhangi bir soruşturma dosyası bulunmamaktadır.  Müvekkillerim tarafından fatura kesilerek haksız kazanç sağlandığının öne sürüldüğü, skandal iddia ile ilgili polis merkezinde ifadelerinin alındığı, söz konusu soruşturmanın savcılıkça sürdürüldüğü gibi asılsız, mesnetsiz, uydurma, gerçekle alakası olmayan, iftiraya varan nitelikte açıklamalar içeren, Müvekkillerimin siyasi itibarını ağır şekilde zedeleyici, kişilik haklarına saldırı mahiyetinde yalan, yanlış sahip ifade ve tespitler kullanılmıştır. Gerekli Adli ve yasal işlemleri başlatmış bulunmaktayız” dedi.

 

 

 “Tarafıma ileri sürülen iddiaları açıklayamayan namerttir’

Diyerek bir açıklamada bulunan AK Parti Silifke ilçe Başkanı Mehmet Emin Kurt ise ‘bu ihale ve  bitişi ile ilgim ve alakam yoktur. Şöyle ki; yaptığım meslek itibariyle herhangi bir ticari faaliyet yürütmem ve ticari faaliyetlerin içinde bulunmam avukatlık kanunu gereği yasaktır ve suçtur. Ayrıca Meclis Üyesi olarak birinci derece yakın akrabalarım dahil Belediye ile hiçbir Ticari faaliyette bulunamayacağım, kanunlar nezdinde  açıkken fatura kestiğime dair iddiaların doğru olmasını beklemek akla mantığa ters bir durumken bunu doğruymuş gibi yazmak hangi vicdana sığar. Ayrıca gazeteciliğin Görevi kamuoyunu bilgilendirmek ve doğru haber vermek olan Tanık Haber Gazetesi, iddiaların doğruluğunu araştırmadan emniyette, savcılıkta ifade verdiğimi iddia ederek halkı yanlış bilgilendirmiştir.  Bu durumu basiretli bir gazeteci çok rahat bir şekilde teyit edebilecek iken bu tür yalan, yanlış ve bilgi kirliliğine neden olan iddialarla toplumda algı yaratılmak istenmektedir.  Kişilik haklarıma saldırı mahiyetinde yalan, yanlış içeriğe sahip ifade ve tespitler kullanılan haber ve yazıların yayınlanması üzerine tarafımızca Silifke Belediye Başkanlığı ve Silifke Cumhuriyet Başsavcılığından bilgi talebinde bulunulmuş olup, Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı Muhabere Bürosunun 24.11.2020 tarih, 2020/3525 sayılı yazısı ile de “ UYAP sistemi üzerinde yapılan tetkik neticesinde dilekçe içeriğinde bahsedilen ve tanıkhaber.com isimli internet sitesinde yer alan haberde geçen iddialarla ilgili Levent Nogay ve Mehmet Emin Kurt isimli şahıslar hakkında yürütülen herhangi bir soruşturma dosyası bulunmamaktadır” şeklinde bilgi verilmiştir. Sonuç olarak;  yapılan ihalede konteynırın teslim alınmasında muayene kabul komisyonunda partimin ve şahsımın bir görev ve ilişkisi yoktur. Hibe başlangıcından ihalenin sonuçlanmasına kadar iş ve işlemleri Silifke Belediyesi tarafından yapılarak tutanakta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerince yapılmıştır.  Kamuoyunu meşgul eden asparagas asılsız ve mesnetsiz haberlerle şahsım ve partimin hiçbir ilgisi yoktur” şeklinde konuştu.

 

GAZETEDE YAYINLANMADAN BİR GÜN ÖNCE WHATSAPP GRUPLARINDA HABER PAYLAŞILDI

 

MHP Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay yaptığı açıklamada, “Bugün sizlerle bir araya gelme sebebimiz özellikle son iki gündür belli bir kesimin sosyal medya ve whatsapp grupları tarafından yayılan Tanık Gazetesinin haberleriyle alakadar basın açıklaması yapma gereği duyduk. Mersin’de yayın hayatını sürdüren Tanık gazete daha baskıya çıkmadan Tanık denilen gazetesinin internet haberleri daha sitede yayınlanmadan önceden belli bir kesim tarafından planlanmış art niyetli seviyesiz ahlaksızca sokak siyaseti yapmaya kalkan çamur at izi kalsın felsefesiyle şahsıma AK Parti İlçe Başkanına ve Silifke Belediyesine yönelik iftiraları yalan yanlış gerçekle hiçbir şekilde bağdaşmayan şahsiyetimize ve ilçe belediyemize yönelik alçakça ithamların, gerçeklik payının olmadığını bütün delilleriyle sizlere sunmak adına bir araya geldik.

Burada iddia edildiği gibi bir Konteynır ihalesinde ne şahsımın, ne de AK Parti İlçe başkanının hiç bir alakası yoktur. Hiç bir ilgisi hiçbir haksız kazanç elde etme gibi bir ilişkimiz yoktur. Bizi böyle bir ihaleyle ilişkilendirecek en ufak delil ispat dahi yoktur ve olamaz. Ne emniyette ne de savcılıkta böyle bir konuyla alakadar ne bir ifademiz olmuştur. Ne de ifademiz alınmıştır. Bu yalan yanlış haberleri yapan gazete hakkında gerekli yasal işlemleri başlattık. Gerekli hukuki işlemleri başlattık. Yargı önünde bunun hesabını verecekler” diye konuştu.

 

BİZE SAHADA  VE SANDIKTA, YAPAMADIKLARINI BÖYLE AHLAK DIŞI SİYASETLE BAŞARAMAYACAKLAR

 

Levent Nogay, “Hadi bu gazete birilerinin güdümünde hareket ederek bu haberi yaptı, adeta birbirleriyle yarışırcasına bu haberleri daha gazetede yayınlanmadan paylaşım yapma, dağıtma yarışına girenlerle alakadar da gerekli hukuki işlemleri başlatacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Buradan şunu çok net söylüyorum Cumhur İttifakı Silifke’de hiç olmadığı kadar güçlüdür ve dimdik ayaktadır. İddia da ediyorum ki MHP ve AK Parti bölgede ve tüm Türkiye’de beşeri ilişkileri kuvvetli ender ilçelerden bir tanesidir. Bize sahada, sandıkta, siyaseten çeşitli ayak oyunlarıyla yapamadıklarınızı böyle ahlak dışı siyasetle başaramayacaksınız buna müsaade etmeyeceğiz. Her zaman size ve sizin gibi zihniyete cevabı sahada hizmetlerimiz ile ve sandıkta vatandaşlarımızın teveccühüyle vereceğiz. Bütün gönüldaşlarımızdan bizlere destek veren partililerimizden bu ve bunun gibi gerçek dışı haberlere itibar etmemelerini ve bizlere sonuna kadar güvenmelerini arzuluyorum. Bu tarz seviyesiz ayak oyunlarına gerekli dik duruşu sergileyeceğinizden de hiç bir şüphem yoktur.  Çok şükür anlımız açık başımız diktir ve öyle kalacaktır. Selam ve dua ile” şeklinde konuştu.

 Toplantı’da haberin muhataplarından birisi olan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altınok’un ise gerekli adli süreci başlattığı öğrenildi.

Toplantı da AK Parti ve MHP ‘li belediye Meclis Üyeleri de hazır bulunarak her iki başkanı da yalnız bırakmak istemediklerini ve her zaman güvenerek yanlarında olduklarını söylediler.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36