Hem Anne, hem iş kadını olmak
Bu haftaki iki kadın Bir röportaj köşemizde iki çocuk annesi girişimci bir ruha sahip bir kadınla birlikteyiz. Annelik duygusu ve çocuk sevgisi o kadar baskın gelmiş ki işini de yine çocuk sektörü üzerine kurmuş.

 Bugün konuğum  Çıtır-Çocuk Bebe Mağaza sahibi Çiğdem Aktan Kabal.

Yaklaşık bir yıl önce açılan iş yerini azimle ve hevesle çalıştırdığını belirten Çiğdem aktan Kabal, bugün sorularımızı yanıtladı.

Annelik duygularını ve çocuk sevgisini mağaza konseptiyle biriktiren Kabal,  annelere ve kadınlara örnek teşkil ediyor.

ATİKE CEYLAN-Evet… Hoşgeldiniz… öncelikle sizi tebrik ediyorum. Bir yılı geride bıraktınız ve bir yıl içinde mağazada büyümeye gittiğinizi görüyoruz.  İlk sorumuz:-İş hayatına girmeye nasıl karar verdiniz ?

ÇİĞDEM AKTAN KABAL-Çalışmak sadece maddi değil manevide bir ihtiyaçtır, İnsanlarla iletişim halindesiniz, sürekli yeni arkadaşlıklar edinip çevrenizi genişletme imkanınız var. İŞ hayatı  kadının istediğinde neler yapabileceğini gösterme imkanıdır.

ATİKE CEYLAN -Bebe ve çocuk giyim üzerine bir işletme kurmanızın özel bir nedeni var mı varsa paylaşır mısınız?

ÇİĞDEM AKTAN KABAL-öncelikle daha önce bir iş deneyimim olmadığından başarılı olabileceğim bir sektörü seçmeliydim .İtiraf etmeliyim ki  en büyük cesareti anne olmamdan aldım. Biri 7 diğeri de 2 yaşında dünya tatlısı iki kız evladım olması ve onları itina ile büyütme çabam bana göre iyi bir deneyimdi. Anne olmak evlat için EN LERİ  seçmeyi gerektirir, en kaliteli, en faydalı, en kullanışlı ... 

  Evet sektöre girince bilmediğim bir çok şeyi de zamanla öğrendim ama yabancılık çekmedim. Anne olmam insanların güvenini kazanmama büyük katkı sağladı. Tavsiyelerimin yerindeliği ve samimiyetim kısa sürede geniş bir müşteri potansiyeline sahip olmamızı sağladı. Bu konuda aracılığınız ile bizi tercih eden müşterilerimize teşekkür etmek isterim,

ATİKE CEYLAN- Çıtır Bebe çocuk hangi yaş gurubuna hitap etmektedir ve konseptinizde yer alan ürünleri biraz anlatır mısınız ?

ÇİĞDEM AKTAN KABAL -Yaş aralığı olarak 0-12 yaş gurubuna hitap etmekteyiz,

Bebe ve çocuk iç giyiminden tekstilde aklınıza gelebilecek ( kot . mont, yelek ,etek , pantolon ,sivit , elbise ....) giyim gurupları " ÇITIR " farkı ile hizmetinizdeyiz.

 Ürünlerimizdeki çeşitlilik ve kalite tercih edilmemizde büyük rol almaktadır. Bunun yanı sıra müşterilerimizi güler yüzlü ve ilgili bir kadro ile karşılıyoruz. Aldığımız tepkiler başarının bir ekip işi olduğunun en güzel ıspatıdır.  Tekstilin yanı sıra BEBE ARAÇ GEREÇ gurubumuzda mevcuttur ve biz ürünlerimizin satışında diğer mağazalardan farklı olarak maddi kardan ziyade müşteri memnuniyetini gözetmekteyiz. Hedefimiz sürümden kazanarak hem müşteri bütçesini korumak hem memnuniyeti sağlayarak hizmet sunmaktır.

ATİKE CEYLAN – Müşterilerinizden gelen eleştiri ya da tepkiler oluyor mu? Bunlar sizi nasıl etkiliyor?

ÇİĞDEM AKTAN KABAL -Elbetteki oluyor ve inanın her söylenenin bizi bir adım ileriye taşıdığı da bir gerçek o yüzden eleştiriye açığız, Lakin bunun ardında art niyet olduğunu sezinlediğim anlarda olmadı değil, ama bu sektörde her şeye hazırlıklıyız.

Samimiyetine inandığımız insanların eleştirileri bize müşteri memnuniyetinin sürekliliği için gereklidir. Bazı taleplere yeni yeni cevap verebilmeye başladık, mesela gereç gurubundaki çeşitliliği mağazamızı genişleterek artırdık. Sonuçta henüz bir yaşına bile girmedik. Emeklenmeden yürünmez doğru mudur? Bize gerekli olan zamandır ve kısa sürede böyle bir müşteri potansiyeline sahip olmanın mutluluğunu yaşamaktayız

ATİKE CEYLAN- Eşiniz Bekir Kabal’la birlikte işletiyorsunuz sanırım, eşinizin desteğini almak size ne hissettirdi?

ÇİĞDEM AKTAN KABAL- Eşimin beni desteklemesi tabiki çok güzel bir duygu. O zaman yaptığın işe daha bir kendini verebiliyorsun.  Ayrıca sizin düşüncelerinizi saygı duyması ve desteklemesi bir adım ileriye gitmenizi ve doğru bir karar aldığınızı görmenizi sağlıyor. Bu anlamda eşim Bekir Kabal’a çok teşekkür ediyorum.

ATİKE CEYLAN- Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

ÇİĞDEM AKTAN KABAL- Evet mağazamızın açık adresini bir de ben söylemek istiyorum Askerlik Şube Yanı Silifke lisesi karşısındayız.  Siz değerli müşterilerimizi beklemekteyiz.

 Başarılı, azimli, kararlı bir kadınla daha buluşmak dileğiyle sevgiyle kalın.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.