Bir cümle ile anlatmak istediğimiz, yatırım insanı, hizmet çınarı, eğitim gönüllüsü, turizm dostu, sanayi, ulaşım, sağlık alanında dev yatırımlarda imzası bulunan Bakan Elvan’ın hizmet adamı olma dışında bir özeliliği daha var.
Asla kibirlenmeyen, tevazu sahibi,makam mevkii ve paranın insanlığının önüne geçmesine izin vermeyen duruşu ve davranışları ile örnek bir insan, örnek bir babadır kendisi.

Karşılaştığınız an sizi bizzat dinler,
egoları yoktur, yaşlıyla yaşlı, çocukla çocuk olacak hoşgörüye sahiptir.
Aksini iddia eden olamaz.
Buna bizzat tanık olan bir gazeteciyim.
Ne kulaktan dolma ne uzaktan görme, görerek, konuşarak paylaşarak şahit olduklarım ve düşüncelerimdir.

Bölgemiz insanın ortak değerlerini, duygu ve düşüncelerini yani ortak paydasını kendisinde toplayan bakanımız; bu özelliği ile baktığımızda bölgemiz ihtiyaçlarına en gerçekçi çözümleri üretebilecek gerçek bir girşimci, hizmet adamı.
bizler ne kadar kaliteli istekler yapar, bölgemizin geleceğine dair kaliteli projeler üretebilirsek; projelerin en çabuk karşılık bulabileceği devlet adamı.

Hani tarihi boyunca hep muhalif düşüncesi içinde olduğumuz Mersinimizin  ilk kez yüzünü güneşe çevirmiştir.
Bu şansı elimizin tersiyle itmeyelim. Küçük sorunları büyütüp yatırımların önüne geçmeyelim.  O yüzden tekrar söylüyorum. Şanstır Lütfi Elvan. Ama bizimde yerimizde oturmamamız lazım.
Tanıdığımız ve bildiğimiz bir çok STK var, sadece olması gerektiği için olan, yapılması gerektiği için bazı şeyleri yapan, tabiri caizse yerinde sayan.
Bazıları 20 yıl aynı koltukta oturmuş fakat memleketine bir nebze faydalı olmamış STK’lar.
Lütfen artık memleketimiz için vatanımız için kolları sıvamanın ve çalışmanın zamanı gelmiştir.
Kendi başınıza bazı şeyleri bilemeyip aşamıyorsanız, ortak akıllarla istişare yapıp, fikirlerinden faydalanmak gerek. Mersin hizmete o kadar aç ki hangi yönünü anlatsak. Devlet zaten destek için hazır. Yeter ki projelendirin, tarım, sanayi, turizm, tarih, genç girişimcilik,hayvancılık, enerji sektörü, daha aklıma gelmeyen bir çok konuda devlet teşvik ve destekleriyle yanınızda.
Sadece STK’lara değil elbet sözümüz odalar, birlikler, küçük kuruluşlar, dernekler, muhtarlar.
Özelikle muhtarlar, lütfen halka hizmet köprüsü görevinize siyaseti karıştırmayın. Hak var hukuk var, bunun vebali var. Siz vatandaşın eksiğini en yakın görecek kişisiniz. Devlet ve belediyelerle işbirliği yaparken, siyasi düşüncenizi bir yana bırakın.
Yoksa bu vebalin altında kalırsınız. Vurgulamak istediğim eşit hizmet, ihtiyaç öncelikli hizmet. Bu memlekette bir Kalkınma Bakanımız varken, aynı zamanda da bölgemizin milletvekilliği görevini üstlenmişken, gelin bu şansı değerlendirelim. Projelerle karşısına dikilmemiz lazım. İnanın sizden daha çok heyecanlanacak ve işin takipçisi olacaktır.

  Bu fırsatı kaçırmayalım. benim naçizane fikrim; sayın bakanımıza memleketimizi evrensel değere ulaştıracak projelerle destekleyelim.

Bu sadece bölgemizin değil,ülkemizi de stratejik olarak dünya devletleri arasına sokacak projeler de olsun. Bu bakanımızın da hükümet içinde elini kuvvetlendirir. memleketimzde yetişmiş bu projeleri yapabilecek insanlar var.
Yeter ki değerlendirmesini bilelim. Bakanın kapısını aşındıralım. Bu fırsat bir daha gelmeyebilir.
Geçmişe baktığımızda bunu daha iyi görebiliriz.  Lütfi Elvan’ı bir bakan, bir milletvekilimiz, bir bürokrat olarak selamlarken, kendisinin de söylediği gibi uzaktan akraba olmamızdan aldığım cesaretle sevgilerimi iletiyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.