14. Yayla Yörük Şenliği

14. Yayla Yörük Şenliği

14. Yayla Yörük Şenliği

İmamuşaklılar tarafından yer yıl düzenlenen şenlik coşku içinde kutlandı.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Mersin’in Silifke ilçesinde İmamuşaklılar Toplumsal Yardımlaşma Dayanışma Ve Kültür Derneğinin düzenlediği 14. Yayla Yörük Şenliği Kırtıl Dağında gerçekleştirildi. Yarışmaların ardından kara çadırda sıkma- börek ve yöresel yemek dağıtıldı.

Şenliğe Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, AK -Parti İlçe Bşk Mustafa Çetin, Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Enes Buğra Genç, MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Silifke Belediye Meclis Üyeleri ve birçok vatandaş katıldı.

Kuran’ı Kerim ve mevlit okunmasıyla başlanan şenlik, ok atışlarıyla açıldı. Gelenek haline gelmiş olan Karakucak Güreşleri eğlenceli bir şekilde gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından İmamuşaklılar Toplumsal Yardımlaşma Dayanışma Ve Kültür Derneği’nin Başkanı Helim Yapalak 5 yıldır düzenledikleri şenliklerin 14.’üncüsünü gerçekleştirdiklerini ve bundan mutluluk duyduğunu söyledi. Silifke Belediyesinin verdikleri desteklere de teşekkür etti. 

 Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok “ Silifkeli olarak birlik ve beraberliğe en güzel örnekleri sergilemeye ve yaşatmaya hep beraber devam ediyoruz. İmamuşaklılar Derneği tarafından 14. ’üncüsü düzenlenen geleneksel Yayla Şenliklerinde sizlerle bir arada bulunmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Festivaller, şenlikler, eğlenceler ve geçmişten gelen ne varsa imkânlarımız ölçüsünde yaşatmaya bu geleneklerimizi gelecek nesillere aktarmaya birlikte devam ediyoruz. Kırtıl şenliklerimiz yıllardır geleneksel hale getirilmekte, derneğimiz sayesinde bugünlere getirilmiştir. Derneğimizde bugüne kadar gelen kurumsal etkinlikler düzenleyen dernek başkanlarımıza, dernek üyelerimize, temsilcilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Silifke belediyesi olarak imkânlarımız yetiğince derneğimizin yanında olmaya devam edeceğiz” Dedi.

Ok ve güreşte  dereceye girenlere ödülleri verildi. Silifke Folklor ekibi ve Yerel Sanatcılar Mehmet Parlak ve gurubu, Remzi Kır, Mustafa Divle ve Turgay Çalışkan sahne aldı. Katılımcılar müzik dinlemenin keyfini yaşadı.















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36