3 yaşındaki Yörük kızı Müslüme’den 3 gündür hala haber yok

3 yaşındaki Yörük kızı Müslüme’den 3 gündür hala haber yok

3 yaşındaki Yörük kızı Müslüme’den 3 gündür hala haber yok

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

 Mersin’in Gülnar ilçesine Bağlı Koçaşlı Mahallesi Yanışlı mevkiine Konya ‘dan gelerek kış aylarını geçirmeye hazırlanan Yörük ailesi çadırını kurarken 3 yaşındaki kız çocukları Müslüme’yi kaybetti.

Çarşamba günü aksam üzeri Saat 17.00 civarında en son çadırın önünde görülen Müslüme’yi bulmak için seferber olundu. 100 kişilik ekip ile 3 yaşındaki Müslüme havadan ve karadan aranırken,  kadavra ve arama köpekleri ve İnsansız hava araçları ile aranıyor.

Mersin il ve Gülnar İlçe Jandarma Komutanlığından oluşturulan özel ekip 3gündür kayıp Müslüme için derin soruşturma başlattı. Baba Mehmet Yağal Gülnar İlçe Jandarma Komutanlığında ifade verirken, anne Selvi Yagal ise çadırda göz hapsinde. Arama çalışmalarına bile katılamayan anne Yağal biran önce evladının bulunmasını istiyor.

 Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başlayan arama kurtarma çalışması karanlık çökene kadar devam etti. En ufak bir ayrıntının bile atlanmadığı arama çalışmalarında ayak izlerinden kaya aralarına kadar karış karış 10 kilometrelik alan aranıyor.

7 çocuk sahibi acılı anne Selvi Yağal:  Çocuk evin önünde kayboldu. Ben çadırın içindeydi, o da evin önünde oynuyor. Çarşamba günü akşam saat 5 gibi kayboldu. Gidip bir taştan mı düştü, yoksa başka bir şey mi oldu, bilmiyorum. Gözümle görmediğim şeyi ben nereden bileyim" dedi.

Babaanne Ayşe Yağal da, gelini ve çocuğun çadırda olduğunu, kendilerinin de hayvanları otlatmaya gittiğini ifade ederek, "Evin önünde oynayan çocuğuna her gün sen bakar mısın? Her dakika yoklar mısın. İkindi ve akşam arasın otlatmadan  döndüğümüzde gelinim, 'Çocuk yok diye' feryat ediyordu. Bizde geldiğimizde hep birlikte aramaya çıktı. Şu ana bulamadık" diye konuştu.

Bu arada Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelen iki uçak ve insansız hava araçları havadan, karadan ise 4 Jandarma  asayiş timi, 1 Jandarma trafik timi, 1 komando timi,  AFAD, AKUT, birimi,  iz takip köpekleri, kadavra köpekleri, itfaiye, sağlık ekipleri arama ve tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Ekipler ihtimali değerlendirirken, her taşın altına ve çukura da bakılıyor.  

Bu arada, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'ne bağlı Silifke İlçe Sosyal  Hizmetler Müdürlüğü psikolojik destek ekibi de Yağal ailesini yalnız bırakmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36