Ceyport ‘dan Taşucu sahili hakkında açıklama geldi

Ceyport ‘dan Taşucu sahili hakkında açıklama geldi

Ceyport ‘dan Taşucu sahili hakkında açıklama geldi


Geçtiğimiz günlerde Ceyport Taşıma Taşucu Uluslararası  Liman işletmesi tarafından Taşucu sahil kısmında yaklaşık 200 metrelik sahili içine alarak duvar örmesi vatandaşın tepkisine yol açmıştı. Bu tepkilere  Silifke Belediyesi de destek vererek inşaatta sınırları aştıkları için inşaatı mühürlemişti.

Bütün bu tepkilere Ceyport yetkililerin cevap geldi: ‘Kanunsuz hiçbir çalışmamız yoktur’

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

GÜMRÜK SAHASİ İÇİNDE BULANAN ALANA DUVAR ÇEKİLDİ

Gazetemizi ziyarete gelerek , Yapılan çalışmaları tamamen hukuka ve projeye uygun bir şekilde yürüttüklerini, gümrük sahası içinde bulunan limanı genişletmek için duvar çalışmasına başladıklarını belirten Cey Group Yatırımlar Müdürü Kadir Ökmen, “Biz plana bağlı olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bakanlık onayı planı 40 yıllığına aldık, Bizim şuanda yaptığımız şey limanın çevre duvarını örmek, denildiği gibi dolgu çalışması yapmıyoruz. Sadece planda olduğu gibi limanı büyütmek için çalışmamız var. ‘

SİLİFKE BELEDİYESİ BİLGİ EKSİKLİĞİNDEN MÜHÜRLEDİ

Silifke Belediyesinin inşaata mühür vurması konusuna ise, “bilgi eksikliğinden mühürlenmiştir’’ diyen Ökten, ‘Belediyeye gerekli evrakları ve izinleri takdim ettik. Zannediyoruz ki mühürlenme sadece bilgi eksikliğinden kaynaklandı. Çünkü Özelleştirme Bakanlığının tek başına plan yapma yetkisi  var. Bu nedenle plan proje tamamen Özelleştirme Bakanlığı tarafından yapılarak ihaleye sunulmuştur. Yani yerel yönetimlerin burada herhangi bir yetkisi yoktur.  Serbest bölgelerde çevre duvarı Kanun maddesine göre limanlarda ve serbest bölgeler ruhsata tabi değildir. Vatandaşın tepkisi üzerine inşaata mühür vurması ise belki de seçilmiş bir belediye başkanı için normal karşılanacak bir davranıştır. Bu davranış çevreye ve doğaya karşı duyarlılığını göstermektedir. Bu nedenle haklı olsa bile yetkisi bulunmayan bir alanı mühürlemiş bulunmaktadır. Biz gerekli evrakları sunduk ve kısa zamanda yapılan yanlıştan dönüleceğini umuyoruz.

 ŞUAN 890 KİŞİ İŞE BAŞVURDU

Bölgenizde Serbest Bölge yapılacak ve 10 bin kişi istihdam edilecek. Çalışmalarımız kesinlikle yasaldır. Sürecimiz şuan için master planlarımız doğrultusunda devam ettireceğiz. Buraya serbest bölge kurulacak ve 10 bin insan istihdam edilecektir. Bu bölgenin geleceği açısından maksimum büyüme demektir’ dedi.

Ziyarette Ceyport Taşıma Taşucu Uluslararası  Liman işletme Müdürü Çoban ise, “Bölgemiz açısından dev bir yatırımdır. Çevreye duyarlı bir proje ile adeta bacasız sanayidir. Bu nedenle bütün plan ve projeleri bakanlık tarafından hazırlanmış ve yatırım zorunluluğu ile ihale edilmiş olun projeyi şirketimiz almış, bölgenin kalkınması için yatırımına hızla devam ediyor. Kulaktan dolma bilgilerle değil, bilgiyi kaynağından alınması  en doğrusudur.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36