Dikenli incir Avrupa yolunda

Dikenli incir Avrupa yolunda

Dikenli incir Avrupa yolunda

Son yıllarda şifa deponu olarak halkın ilgisini çeken dikenli incirde ihracat yolu açılıyor.

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Mersin’in Silifke İlçesinde Silifke Gıda Limited Şirketi yetkilisi Koray Güneş, bölgede sıkça yetişen ve gerek kalitesi gerekse rekolte açısından verimli olan Dikenli incirin ihracat etmek için kolları sıvadıklarını söyledi.

Özellikle Kayalık ve sıcak bölgelerde kendiliğinden yetişen dikenli incir  Silifke’de oldukça fazla.  Son yıllarda vatandaşın sahillerde ve pazarda taneyle satması nedeniyle bilinirliği artan Dikinli incir’de  bölge halkından toplama yaparak tesislerinde paketlenme işleminin ardından ihracat yapmayı planladıklarını belirten şirket yetkilisi Koray Güneş, böylelikle bölge halkına da ciddi bir girdi kapısı olacağını kaydetti.

Güneş, “Ülkemizin içinde dikenli inciri artık herkes biliyor. Hedefimiz Avrupa’ya açılarak, dikenli incirimizi her pazara sunabilmektir. Avrupa’ya göndermek için gerekli hazırlıklar yapılıyor. Dikenli incirin bir şifa ürünü olduğunu ve çok kıymetli olduğunu tanıtarak hem Türkiye’ye hem de Avrupa'ya ürünümüzü pazarlamanın mücadelesini veriyoruz. Dikenli incir en fazla bizim bölgemizde yetişmektedir. İhraçta talepleri aldık  ve siparişlerimizi hazırlıyoruz.  Avrupa ülkülerinde de yetişiyor, fakat ülkemizde yetişen dikenli incirin kalitesini hiçbir ülkenin yakalayamadı.” Dedi.

Koray Güneş, “ Halk arasında "Frenk yemişi" veya "Kaynana dili" olarak da bilinen dikenli incir, Mersin’in Silifke ilçesinde kırsal bölgede doğada kendiliğinden yetişiyor. İçerdiği zengin vitamin ile ilgi çeken dikenli incir, yöre halkı için de gelir kapısı olmuş durumda. Sıcak mevsimde ve bir cins kaktüsün meyvesi olarak kayaların arasında tamamen organik olarak yetişen dikenli incir, herhangi bir ilaç veya gübreye gerek duymadan doğada kendiliğinden yetişiyor. Buda halkın doğal ürünlere yönelmesini sağlıyor. Bizde bu durumu değerlendirerek yaptığımız çalışmalar sonucunda yöre halkından aldığımız dikenli inciri tesisimizde paketleyerek Avrupa Ülkelerine ihracat edeceğiz. Yöre halkına bö anlamda ciddi bir girdi sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Güneş, “C vitamini yönünden de zengin olduğu için vücut direncini arttırıyor, güç ve zindelik veriyor, sindirim sistemine iyi geliyor.  Bu özellikle ile şifa deposu halini alan dikenli incirin hasadı Temmuz ayının 15-20 arasında başlayıp,  Ağustos ayının 10’una kadar sürüyor. Buda bölge halkına ciddi bir gelir getireceği belirtiliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79