Gönüllü folklorcular Bosna Hersek’ten döndü kahvaltı da buluştu

Gönüllü folklorcular Bosna Hersek’ten döndü kahvaltı da buluştu

Gönüllü folklorcular Bosna Hersek’ten döndü kahvaltı da buluştu

 Mersin’in Silifke İlçesi Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan Halk Oyunları kurslarına katılanlardan oluşan Gönüllü Halk Oyunları grubu, gittikleri Bulgaristan VARNA Balkan Folk Fest 2019 Halk Dansları Festivali ve Bosna-Hersek KUD Breza Halk Dansları festivalinden döndüler.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Balkanlarda elde ettikleri başarılarından dolayı Silifke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ayhan Koçak’ın verdiği ve bizzat katıldığı kahvaltıda bir araya gelen Gönüllü Folklor Ekibini Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Eşi Hayriye Cinbir’de yalnız bırakmadı.  Ayrıca Halk Oyunları Grubu ile Balkanlara giden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Sezer,  Halk Oyunları Eğitmeni Mustafa Kemal Ateş ve Halk Oyunları ekibinin aile bireyleri katıldı.

25 ila 60 yaş arası folklor sevdalısından oluşan ekip kahvaltı sonrasında Balkanlarda büyük bir coşku ile karşılandıklarını, sergiledikleri oyunların ayakta alkışlandığını dile getirerek, ilki geçen yıl ikincisi de bu yıl olmak üzere ilk kez halk eğitim bünyesinde bir ekibin yurtdışına çıktığı belirtildi.

Gönüllü Halk Oyunları Ekibini kahvaltıda yalnız bırakmayan Kaymakam Cinbir, “Siz gönüllü folklorcularla Silifkemiz’i ve Türkiye’yi yurtdışında başarıyla temsil ettiğiniz için gurur duyuyoruz.   Geçen yıl aynı grup Makedonya Ohrid ve struga festivalinde Ülkemizi temsil etti.  Önümüzdeki dönmelerde bir çok yurtdışı festivallerinden davet aldıklarını biliyoruz. Burada Yurt dışı için tüm harcamaları Grup  üyelerimiz gönüllü olarak herkes kendisi karşıladıklarını ve tekrar Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettikleri için  ayrıca gurur duyduk. Hepinizi göstermiş olduğunuz fedakarlık ve başarı için tebrik ediyorum” dedi.

Halk Oyunları Eğitmeni Mustafa Kemal Ateş ise, gurubun kış sezonu boyunca  çok özverili ve azimli çalıştığını belirterek, kendilerine bu imkanı sunan Başka Silifke kaymakamı Şevket Cinbir ve kursun açılma  ve bu seviyeye gelme sürecinde destek olan Silifke Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Halil İbrahim Ateş’e teşekkür etti. Ayrıca bir araya gelinmesi için kahvaltı sponsoru olan Silifke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ayhan Koçak’a teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Gönüllü Halk Oyunları grubu kahvaltının ardından günün anısına birlikte fotoğraf çektirdi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79