Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’dan ziyaret

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’dan ziyaret

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’dan ziyaret

KÜLTÜR ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Mersin'in Silifke ilçesinde Uzuncaburç olarak bilinen Olba Antik Kenti'nin en kısa sürede restore edilerek ülke ve bölge turizmine kazandırılacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alparslan, beraberinde Mersin Valisi Ali İhsan Su, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, AK Parti Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan, Kaymakam Şevket Cinbir, Belediye Başkanvekili Sadık Altunok ve daire müdürleri ile birlikte, kazı çalışmalarının devam ettiği Silifke Kalesi, Uzuncaburç-Olba Antik Kenti ile Canbazlı Kilisesi'nde incelemelerde bulundu.

Gazetecilere açıklama yapan Bakan Yardımcısı Alparslan, Uzuncaburç-Olba Antik Kenti'nin, Anadolu'nun önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek, "İnşallah çok kısa zamanda çok doğru projelerle, burayı dünyanın ve ülkemizin en bilinen alanlarından bir tanesi yapacağız. Bakanlık olarak arkeolojik kazılarımızı 12 aya yayacağız. Önümüzdeki günlerde çok sağlıklı şekilde buranın arkeolojik kazılarını gerçekleştirip, restorasyonlarını da yapıp ülkemiz, bölgemiz ve insanlığın hizmetine sunacağız" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan ise bölgedeki 12 evin kamulaştırıldığını belirterek, "Bakanlığımız bu yıl 2020 yılı yatırım programına alacak ve uygulama projelerini hemen başlatacağız. Uzuncaburç, özellikle yabancıların en önemli ilgi merkezlerinden birisi haline gelecek. Bu yörede 2 bin civarında yaşayan vatandaşımız var. Proje kapsamında biz buradaki evlerin restorasyonunu ve vatandaşların bir eğitim programından geçirilmesini sağlayarak, gelen turistlere hizmet edebilecek bir altyapı ortamı oluşturacağız" diye konuştu.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79