Rus ve Ukraynalı çocuklar 'Çocuk Bayramı'nı Türk Çocuklarla birlikte kutladı

Rus ve Ukraynalı çocuklar 'Çocuk Bayramı'nı Türk Çocuklarla birlikte kutladı

Rus ve Ukraynalı çocuklar 'Çocuk Bayramı'nı Türk Çocuklarla birlikte kutladı

Mersin’in Gülnar İlçesine Bağlı Yanışlı Mahallesinde düzenlenen etkinlikte Ukraynalı, Rus çocukları Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Türk çocuklarla birlikte kutladılar.  

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Gülnar’ın Kayrak Şehit Uğur Katran İlkokulu öğrencileri,  Büyükeceli İlkokulu Öğrencileri, Silifke İlçesinde bulunan Rus Okulu’ndan öğrenciler ve Akkuyu Nüklüer Güç santralinde çalışan Rus ve Ukraynalı ailelerin çocukları Ulu Resort Hotel’de buluştu.

İki ülkenin kültürünün sergilendiği programda Rus ve Türk velileri de etkinlikte çocukları kadar eğlendi.

 Yöresel oyunların yanı sıra palyaço eşliğinde müzikle de dans eden öğrenciler, 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadılar.

 Böylesine anlamlı bir günde bölgelerinde bulunan Akkuyu Nükleer Güç santralinde kalan Rus ve Ukraynalı aileler ve Gülnar’da bulunan öğrencileri ve velililerini ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Ulu Resort Hotel’de sahibi İlhan Ulu, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “yurtta Sulh Cıhanda Sulh” ilkesi doğrultusunda  23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Rus, Ukrayna ve Türk çocuklarını otelimizde ağırlamanın ve festival havasında bir gün geçirmelerini sağlamanın haklı gurunu yaşıyoruz. Onları savaşın mağdurları olarak değil, barışın ve huzurun çiçekleri olarak görmek istiyoruz. Bize armağan edilen bu kutlu günde onları yaşamın acı gerçeklerinden birkaç saat olsa da uzaklaştırmak ve yüzlerindeki tebessümü görmek tarif edilemez bir duygu.  Bulunduğumuz konum gereği üç ülkenin çocuklarını bir araya getirmenin ve ortak dili konuşmalarını sağlamanın sevincini yaşıyoruz. Bu vesile ile çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk bayramını kutluyor, Ulu Önderimize dünya çocuklarına atfettiği bu eşsiz armağan için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Türk çocukları, “Rus çocukları ile çok iyi anlaştık, her ne kadar dillerini anlamasak ta kavga etmeden çok güzel bir gün geçirdik” diye konuştular.

Gülnar’ın Kayrak Şehit Uğur Katran İlkokulu Müdürü Ali Akçivi ise, böylesine bir etkinlikte iki ülkenin çocuklarını buluşturmak bizleri de ayrıca çok mutlu etti. Dünya’nın kutladığı “3 Nisan’ı çocuklarımızla bu şekilde kutlamak bizim içinde bir ayrıcalık oldu” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79